Vidám hippitrabantokat fest efZámbó

2009.07.04. 17:13 Módosítva: 2009.07.04. 17:25
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Limp Bizkit, Marilyn Manson, Franz Ferdinand
Tovább »
Napijegy
6990 Ft
Bérlet
17990 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
280 Ft
Lángos
400 Ft
 

Két Trabantot is kifest efZámbó István, hogy a negyven fokos hőségben megünnepelje a rendszerváltást. Az egyiket megkapják a németek, a másik valami magyar gyűjteménybe kerül.

efZámbó István a hippitrabanttal Fotó Barakonyi Szabolcs

A Volt két, látszólag jó állapotban lévő Trabantot adott a híres szentendrei művész keze alá, hogy megjelenítse, mit jelent neki a rendszerváltás.

"Mediterrán, vidám, optimista hippitrabant lesz" - mutatja be jelenleg félkész művét efZámbó, mert szerinte az igaz rendszerváltást a hippik érték el, velük nem tudott semmit sem kezdeni a rendszer. A jól ismert festő kedvenc motívumait a fallikusan erotikus női mutatóujjtól a repülő dinnyén át a csontig mind megtaláltuk, kivétel a befőttes üveget, de állítólag az is lesz.

Újdonság, hogy a lejtőn lefelé görgő ürüléket egy szív próbálja megállítani, de hősies harcának kudarca is látszik már, így a Jankovics Marcell Sysiphosának inverzeként is működik, és tényleg ez a rendszerváltás mélylélektani motívuma.

A Trabantokat tegnapelőtt éjszaka kezdték el festeni, valószínűleg vasárnap készülnek el valamikor, mert bár az egyik, a vörösre festett már készen van szinte, a másiknak a hátterébe apró motívumkat kell gyártani még. A festésben efZámbó fián és barátain kívül még egy streetartos fesztiválozó is segít. Kolbenheyer Erik nagyon unta magát a fesztiválon a napi egy-két koncerten kívül valami érdekeset is csinálni akart. A 16 éves fiúnak körbe kellett festenie rózsaszínnel az autó karosszériáját, a motorháztetőre valami nagy vöröset mázolt, és végül előzetes egyeztetés után felfesthette felhőjét.