Falco és az Underground Dívák

2009.07.10. 11:48 Módosítva: 2009.07.10. 14:45
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Kraftwerk, Moby, Röyksopp, Carl Cox
Tovább »
Napijegy
9990-12990 Ft
Bérlet
25000-29990 Ft
Sátorozás
1000 Ft/fő
 

Mikor már biztos volt, hogy többé nem látjuk az Underworld csilli-villi ruciját az egyetlen vigaszunk az lehetett, hogy a Demon Superior biztosan eléggé színes és villogó lesz, hogy ezt az űrt betöltse. És így is lett. A Zságer testvérek legújabb projectje a Pesti Est sátorba bevonzott boldog-boldogtalant.

Diszkréten a színpad szélébe húzódott a két zenész, hogy mindenki jól láthassa a kivetítőn villogó képeket. Mintha egy régi mozielőadást öltöztettek volna 21. századi köntösbe, a zene szólt a képekhez vagy éppen fordítva? Nem tudom. Azt viszont igen, hogy ha hallotta volna Rocky a nyitó számot, akkor biztosan ráveszi magát egy újabb film leforgatására.

A közönség kiütve és elbűvölve bámulta a szálldosó duci angyalkákat, még az Amadeus szigorú szövege sem zökkentett ki senkit a mámorból. Természetesen nem maradhatott el Ligeti Gyuri (The Puzzle) feltűnése sem, aki úgy járt fel és le a színpadon, mint egy illuzionista. David Bowie, Beatles, csörgő, gitár és a képek tökéletesen megtervezett összhangja furcsa hangulatot teremtett. A kedélyeket csak Edith Piafnak és a francia sanzonok körhintázós forgatagának sikerült némiképp lehűtenie. De a japán mangák édesen héliumos hangon vinnyogó lánykái után az őrülten hadonászó kisebbik Zságer látványa abszolút csalódás volt. Természetesen nem múlhatott el ez a koncert sem az Underground Dívák nélkül. Igaz csak képen, de akkor is ott voltak.

Persze itt minden csak móka, hogy a fiúk is és a közönség is ugrálhasson egy kicsit olyan számokra, amik a Zagar lemezekre már nem férnek fel. Kellemes electronica, ironikus dalbetétekkel. Nem kellett őket tegnap se és ezután se komolyan venni, de nagyon felszabadító velük (vagy éppen tőlük) megőrülni.