Gyötrelmes kínlódás - Dub Pistols a Balaton Soundon

2009.07.10. 10:17 Módosítva: 2009.07.10. 11:29
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Kraftwerk, Moby, Röyksopp, Carl Cox
Tovább »
Napijegy
9990-12990 Ft
Bérlet
25000-29990 Ft
Sátorozás
1000 Ft/fő
 

Hazudik, aki azt mondja, hogy a Balaton Sound közönsége homogén lenne. Mármint, hogy csak öltönyt, de legalábbis zakót éppen hogy levedlett, pénzzel vastagon, rétegesen bélelt, Ray Ban napszemüveges menedzserformákat, és az oldalukra illő, fesztivál-mint-életmód imázzsal távolról sem összeegyeztethető csajokat látni. Én például bonanzás frizurájú embert is láttam ugrálni Dub Pistolson.

Ennek kvázi kevés köze van ahhoz, hogy milyen volt a koncert, azt azonban leírja, hogy annyira félelmetesen unalmasan kezdődött, hogy először a jelenlévők figyelemmel követésével töltöttem az időm. Aztán ahogy belementünk az előadásba, az arcom fokozatosan válthatott át torzult, kínlódásba, és meggyőződésem, hogy bárki is látott ezekben a percekben, a világ legkétségbeesettebb zenerajongója előtt állt.

Ilyen borzasztóan rossz koncerten nagyon régen voltam. Elemeire bontva is tragikum, vegyük csak a hatóságilag betiltandó „say ooo yeeeey - oooo yeeeey” közönség óbégattatást, a könnyűdrogok színpadon történő istenítését (könyörgöm, ez '64-ben sem volt már kifejezetten menő), a magyar népdalt, mint színpadra rángatott elemet, ahol már Goulasch Exotica-i mélységekbe merült az egész produkció. Aztán a zenekari konferálásnál a dobos kifelejtését, majd szabadkozást, a harmadik Gallagher tesót, aki beállt gitározni, de csak látványból ám, mert hallani nem lehetett, ellenben úgy ugrált, mint egy Blink 182-n felnőtt tini.

A zene annyira jellegtelen, hogy hiába kéne, kizárt hogy különösebben nekiálljak elemezni. Legyen elég annyi, sajnos könnyen előfordulhat, hogy a jelenlévők számából ítélve szörnyű kép sejlik fel - könnyen lehet, hogy a szervezők ezen az estén felbátorodva Stereo MCs helyett most őket rángatják ide félévente, pedig a fene tudja, azok legalább az unalom ellenére halál viccesen öregednek. Azért nyilván sokan ugráltak, Wannabe-Ákos-92 és a Füldugós Táncképtelen Fehérpólós Fiúk is látványosan jólérezték magukat. Én most megyek és próbálom letörölni a fejemről a teljes lelki összeomlást.