A SZIN öregebb, mint Woodstock

2009.07.24. 17:21
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Russkaja, Tankcsapda, Black Sun Empire, Guano Apes
Tovább »
Napijegy
4900-6000 Ft
Bérlet
12000-16000 Ft
Sör
299 Ft
 

A SZIN idén megemlékezik amerikai öccséről augusztus 25-én, a fesztivál mínusz egyedik napján, a Woodstock Remember Stage-en.

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a világ leghíresebb fesztiválja a woodstocki volt 1969. augusztus 15-étől hármon napon át. Azt is, hogy a SZIN, ha nem is mai formában, de már akkor is létezett Szegeden. Az amerikai rendezvényen negyven évvel ezelőtt Janis Joplin, a The Who, Joe Cocker, a Blood, Sweat & Tears, Jimi Hendrix és sokan mások léptek fel, akiket a honi zenerajongók csak az Ifjúsági Magazinból ismertek.

A szegedi koncertsorozaton fellép majd Jimmy Hendrix és Janis Joplin korhű másolata valamint a Bluestock best of Woodstock formáció, mely a woodstocki fesztivál fellépőinek dalaiból válogat. Bár az eredeti fesztiválra nem ment el, a szegedi megemlékezésre már odaért a The Doors is, természetesen az emlékzenekar formációban. Zárásként az 1968-as musical 1979-es film változata, a Miloš Forman nevével fémjelzett Hair című film kerül vászonra.

woodstock csg022

A SZIN további napjain is a hippi-feeling lengi át ezt a helyszínt: kora este eredeti jelmezes (Wood)házasságok köttetnek majd a szabadság és szerelem jegyében, de minden nap lesz hippi divatbemutató is. Késő esténként tribute zenekarok idézik meg a Woodstock nemzedék örököseit és minden nap hajnal 2-től az eredeti Woodstock film vágatlan verzióját vetítik le 4 részes folytatásban.