A Vágtázó Életerő is fellép északon

2009.08.04. 12:40 Módosítva: 2009-08-07 21:27:19
8 hozzászólás

Az országos nagy fesztiválokkal mindenki tisztában van, viszont rajtuk kívül is rendeznek egy csomó kicsit, most hétvégén konkrétan hármat is, és mindet Észak-Magyarországon. Nézzük ezeket mondjuk olyan sorrendben, hogy melyik van a legközelebb Budapesthez.

Justin Sullivan
Justin Sullivan

Egyértelműen a Fekete Zaj, amit Mátrafüred-Sástón rendeznek meg, kábé 90 kilométerre a fővárostól. Itt lép fel egyedül nyáron a Vágtázó Életerő, amit nyugodtan nevezhetőn a legendás Vágtázó Halottkémek reinkarnációjának. Grandpierre Attila és csapata ide is több órás koncerttel készül, ahogy tette azt áprilisban a Petőfi Csarnokban. A másik nagyobb fellépő már külföldi, méghozzá Justin Sullivan, akit a New Model Army vezérének ismerünk, most akusztikusabb hangvételű szólóprodukciójával érkezik, viszont kísérőtársa az a Dean White, aki az anyazenekarban is együtt zenél vele, tehát itt lesz a NMA fele. Külföldi lesz még a Temesvárról érkező black metal Negura Bunget, akiket a brit híres Terrorizer extrémzenei magazin is nagyon szeret. Rajtuk kívül itt lesz még a magyar stoner színtér fele, illetve az Isten Háta Mögött, az MZ/X, vagy a szökő évente egyszer fellépő, de kiváló etnometált (nem, nem a béna fajtát, hanem a súlyosat) játszó gödöllői Aebsence. A programot kéz- és lábtörések is formálták, ugyanis az Angertea az előbbi, a Last Days Of Jesus utóbbi miatt nem tud fellépni. A buli csütörtökön kezdődik, és szombatig tart két színpadon, egy hegyen, erdővel körülvéve, egy tó mellett, mondhatni festői környezetben. Több infó itt.

A következő helyszín Verpelét, ami Mátrafüred-Sástótól öt falunyira van, de meg lehet úszni négyből is, ha valaki bevállalja, hogy átmegy a Mátrán, és nem csak a lábánál lavírozik. Itt rendezik meg nem is először a Bor-Rock Fesztivált (a nevét a környező borvidék miatt kapta). Ez nem olyan nagyszabású, mint az először megrendezett fenti Fekete Zaj, ez inkább a családi hangulatra fekszik rá. Kétnapos lesz, a programok pénteken kezdődnek egy színpadon. A legnagyobb, és egyben a feszt történetének első külföldi neve idén a svéd Sonic Syndicate, de az tuti, hogy nem rajtuk lesznek a legtöbben, hanem a helyi erőnek számító Roadon, vagy a nem idevalósi, de haver Subscribe-on. Rajtuk kívül lesz még Ossian, Beatrice, meg Dalriada, hogy csak a több embert vonzó csapatokat soroljuk. Még több információ itt.

Az utolsó állomás Miskolc. Itt lesz a harmadik Gyár Fesztivál, ami egy háromnapos rendezvény, tehát csütörtöktől indul a Factory Sport Arénában. A fesztivál legmeglepőbb dobása a FreshFabrik koncertje, ugyanis tavaly a Petőfi Csarnokban elbúcsúzott a magyar közönségtől a régen tömegeket vonzó modernrock-csapat, de most mégis itt van, kíváncsiak leszünk milyen felállással. A nagyobb nevek rajtuk kívül: Irie Maffia, Fish!, Remorse, Black-Out, Kowalsky Meg A Vega, Subscribe, 30Y, The Idoru. Részletes program itt.