Jelentős nyereséggel zárhat a Sziget

2009.08.16. 18:54 Módosítva: 2009-08-16 19:05:08
75 hozzászólás

Jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el 2009-ben a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi százmillió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják, mondta vasárnap Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.

A világválság Gerendai szerint ellentétes hatást gyakorolt a fesztivál látogatottságára. "Van egyfajta koncentrálódás a nagyobb fesztiválok körül. Minden bizonnyal mindenki érzi a válságot a bőrén, de nem a nagy rendezvényeket hagyják ki, hanem inkább a kisebbeket" - mondta.

A gazdasági világválság ellenére nem csökkent a Sziget látogatottsága, sőt, az utolsó napi adatoktól függően, akár megdőlhet a tavalyi 385 ezres nézőcsúcs is.

2009-ben több külföldi jött a rendezvényre, míg a magyarok száma nem változott az előző évi adatokhoz képest. A reklámok, és a Hollandiából és Franciaországból induló party-vonatokhoz hasonló újítások mellett Gerendai az éjszakai kedvezményes jegyeket is sikeresnek nevezte.

A főszervező szerint jól sikerült a helyszínek átalakítása is, így szellősebb"lett a rendezvény, és jobban lehetett közlekedni. Hasonlóan pozitív tapasztalataik voltak a porfogó anyaggal kapcsolatban, ezért jövőre még nagyobb területen alkalmazzák majd a speciális kemikáliát.

Gerendai Károly kitért arra is, hogy 2009-ben jó volt a viszony a környező önkormányzatokkal. A hangerőt folyamatosan mérték, és eddig nem érkezett hivatalos panasz hangoskodás miatt.