Erős Pista és éjszakai élménymozi a SZIN-en

2009.08.26. 09:16
2 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Russkaja, Tankcsapda, Black Sun Empire, Guano Apes
Tovább »
Napijegy
4900-6000 Ft
Bérlet
12000-16000 Ft
Sör
299 Ft
 

Woodstock emléknappal indít az idei SZIN a Woodstock Remember Stage-en. A koncertsorozaton fellép majd Jimy Hendrix és Janis Joplin korhű másolata valamint a Bluestock best of Woodstock formáció, mely a woodstocki fesztivál fellépőinek dalaiból válogat. Bár az eredeti fesztiválra nem ment el, a szegedi megemlékezésre már odaért a The Doors is, természetesen az emlékzenekar formációban. Zárásként az 1968-as musical 1979-es film változata, a Miloš Forman nevével fémjelzett Hair film kerül vászonra.

Augusztus 26-án már minden színpadon dübörög a SZIN. A Nagyszínpadon a Subscribe, Depresszió és Tankcsapda lép majd fel, míg a Pepsi Színpadon a délutáni koncerteket követően a Belmondo, Vad Fruttik és a Magashegyi fellépése visz bele mindenkit az éjszakába. Az A38 Színpadon lesz – egyebek mellett – Korai Öröm és Anima Sound System és a hajnali koncertek közt láthatjuk majd a Sunchase és a Black Sun Empire fellépését. A Borsodi Malátabárban többek között Roy és Ádám, valamint a Napra varázsolják el közönségüket. A további színpadokon a változatos hazai zenei életet reprezentáló fellépők mellett megismerhetjük a Red Hot Chili Peppers hazai mását, az Erős Pista nevű zenekart is.

Augusztus 27-én lép a Nagyszínpadra Gabriella Cilmi. Őt előzi meg a Kispál és a Borz, a 30Y és a Heaven Street Seven. A Pepsi Színpadon a Russkaja zárja ezen a napon a sort. Az A38 helyszínen Badár Sándor stand-up komédiást és Evil Nine produkcióját is hallhatjuk, valamint a további helyszíneken lesz Beatrice, Jamie Winchester, The Moog és tucatnyi más koncert.

28-án az Eric Sumo, a Magna Cum Laude és a Colorstar DeLux vezeti majd fel Macy Gray koncertjét a Nagyszínpadon. Ezen a napon láthatjuk még a SZIN-en – mások mellett más-más színpadon – a !DELADAP, a Zagar, az Irie Maffia, a PASO, Török Ádám és a Mini vagy például Harcsa Veronika koncertjét.

A zárónapon lesz Guano Apes, Kiscsillag, Nyers, Neo, Nemjuci, Péterfy Bori, Ganxsta és tucatnyi jobbnál jobb koncert. Ezen a napon lép fel a SZIN-en a világ legmagasabb Dj-je, Spiller is.

A SZIN persze nem csak zenéről szól. Évek óta szerves része a fesztivál életének a Nájtmúvi, ami a mozizás különleges, más körülmények között meg nem tapasztalható élményét nyújtja. hiszen az éjszaka közepén medencéből élvezhetjük a vásznon futó filmeket. Az Unikum Bootleg Bárban poker és gombfoci várja az érdeklődőket. Az Esélyek Kertjében a napi programok közt lehet masszíroztatni profi vak masszőrrel, beszélgetni mozgássérült élsportolóval, részt venni játékos jelnyelv-oktatáson, lesz vakvezető kutyás bemutató, felnőtt bábelőadás a Barboncás társulattól és ki lehet próbálni a karaoke-t is.