Koltai Róbert elnyomja Macy Grayt

2009.08.29. 16:01 Módosítva: 2009.08.30. 14:43
5 hozzászólás
Végre kiderült, hogyan énekel élőben Macy Gray, és hogy forgat Koltai Róbert koncertjelenetet filmjébe a két vetkőző cowboyjal, Pindroch Csabával és Szabó Győzővel. Koncertről filmezésbe botlottunk a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Végre kiderült, hogyan énekel élőben Macy Gray, és hogy forgat Koltai Róbert koncertjelenetet filmjébe a két melegcowboyjal, Pindorch Csabával és Szabó Győzővel. Koncertről filmezésbe botlottunk a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Szinte érthetetlen, hogyan szúrták ki a szegedi programszervezők, hogy nekik a pénteki fellépőjük Macy Gray legyen, mivel a híres énekesnő nem popsztár, a nagy időszaka 1999-2000 között volt, amikor az On How Life Is című első albuma megjelent, ilyen dalokkal: Do Something, I Try, Sex O Matic Venus Freak, I´ve Comitted Murder, Caligula. Persze a legnagyobb sláger az I Try lett, több millió eladott lemez, szép slágerlistás helyek, díjak, valamint egy tökéletes koncertzárószám, ahogy ezt Szegeden megmutatta.

Nagyon szexi, rekedtes hangja (mezzo-szoprán) van Macy Graynek, még akkor is, ha a SZIN-en a hangjában lévő erőt csak egészen ritka pillanatokban mutatta meg, átadva figyelmet és szeretetet a két vokalistájának. Közepesnél jobb, de mindenképpen változó hangulatú koncertet láthatott Szeged népe péntek este, amikor Macy Gray megmutatta magát és tehetségét úgy, hogy túlzásokba véletlenül se essen.

Egy idő után volt minden, elénekelte a Creepet például, mert a koncert második fele sokkal játékosabbra és örömtelibbre sikerült, mintha a Grammy-díjas énekesnő feloldódott volna a koncertben. Macy Gray nem magamutogató frontember, sőt szerény énekesnő, aki semmi különöset nem tett, énekelt, néha bemondta, hogy sexy people, de egyébként minden más munkát a zenekarára és a vokalistáira hagyott, akik az énekléstől a mellrázáson át a spárgázásig mindent elkövettek.

Sátorcölöpnek beverném

Fél egykor pedig jött a meglepetés, amire először egy fa tövében figyeltünk fel néhány órával korábban: Koltai Róbert a SZIN-en forgatja Magic Boys című koprodukcióban készülő filmjét, aminek egyik fontos jelenetét az angol Megasztár-győztessel, Jameliával a Macy Gray-koncert után veszik fel. De ki az a dzsámélia/jámélia/jameli, teszik fel többen az egyébként releváns kérdést, mert sokáig egy férfit, de minimum egy magyart vár a nép, nem egy brit popsztárt. Meglepődtek.

Miközben Macy Grayt még javában visszatapsolta a közönség, a filmesek már készülődtek a felvételre, amiben a Jamelia-koncertre dobban be csizmájával Szabó Győző és Pindroch Csaba meleg, vetkőzőcowboyként, hogy a forgatókönyv pontos utasításai alapján ún. könnyed, táncos mozgásokat adjanak elő. Koltai Róbert rendező mindvégig vidáman nézi az előkészületeket, illetve később is hagy mindenkit kibontakozni, ő egy ilyen megengedő rendezői modellt képvisel. Egyszer sem szólal, csak sétálgat, Jamelia pedig énekli Hrutka Róbert nem túl izgalmas dalát.

A hangulatfelelős rendező egy ponton például kiáll a közönség elé elénekelni a Nagy utazás című dalt, amit a közönség köszönt szépen.

A táncoslányok profik és jól néznek ki, Jamelia állandóan villant miniszoknyájában, de mit tegyen, ha már jó alakja van. "Sátorcöveknek beverném" - mondta egy szemlélődő, aki később a táncoslányokon pihentette kifakult tekintetét. Az MTI ezres tömegről ír, mondjuk ezt nem tudjuk megerősíteni, de eleinte voltak érdeklődők, később már csak a statiszták maradtak.

A két vidéki gyári munkás (Pindroch-Szabó) tudomást szerez valami csalásról, amiben sok-sok millió dolláról esik szó, ezért chippendale-fiúknak álcázva menekülniük kell. A film várható zárójelenetében egy Jamelia-koncerten kell megmutatniuk, mit tudnak. Piros és kék csillogós westerncuccban, csizmában és kalapban várakozik a két színész a színpad két oldalán, Szabó Győző minden számot lazán végigmozog, mintha hergelné magát, míg Pindroch szájtátin mosolyog. Szabó Győző és Pindroch Csaba egyéni tánckoreográfiája konkrétan két lépést, majd örömteli improvizációt jelent, pedig csak a kameraátállásban kitalálhattak volna valamit. Elképzelni nem tudjuk, mi lesz ebből a filmből, de mindennek tudunk szurkolni. A Magic Boyst Szegeden több helyen forgatják hétfőtől, majd októberben Londonban is.