Állami támogatás nélkül is megrendezik az utcazene fesztivált

2010.06.23. 23:48
Az Index fesztiválblogja

Több mint száz zenész és zenekar lép majd fel Veszprém utcáin, terein július 14. és 17. között az utcazene fesztiválon, amely most tíz éves. A zenészek mintegy 60-70 százaléka külföldi lesz,a fellépőket 230 jelentkező zenekar, szólista közül választották ki.

A fesztivál négy napjárasszesen mintegy 80 ezer vendéget várnak. A várbeli színpad kivételével minden zenei helyszín ingyenes, de a várban is csak kétezer forintot kérnek csak a négynapos belépőért.

Erre azért van szükség, mert - idén először - az Utcazene Fesztivál nem kapott állami támogatást, de minden eddiginél több szponzor támogatja a rendezvényt, és a város is 8 millió forinttal segíti a fesztivál megrendezését.

A külföldi fellépők között ott lesz a Giulia y Los Tellarini csapat. Eljön Veszprémben a Filippo Clary és a Max Bottini alkotta formáció és az egyik legnépszerűbb spanyol csapat, a Los Aslándticos is - tájékoztatott a fesztivál igazgatója, hozzátéve: fellép még a dzsesszes, soulos, funkys elektronikával megspékelt Gabin.

A magyar zenekarok közül fellép a Quimby, a Vad Fruttik, az Ire Maffia, a Harcsa Veronika Quartett, a Hollywoodoo, az Intimtorna Illegál, az LGT emlékzenekar és a Tátrai Trend.