Máris kezdődik a Rockmaraton Pécsen

Egervári Zoltán
2010.07.05. 11:37
Az Index fesztiválblogja

A pécs melletti Malomvölgyi Arborétum ad helyet ismét a ma délben kezdődő keményzenei fesztiválnak: a Rockmaraton a 20 éves fennállását ünnepli. A jubileumot úgy érték el, hogy beleszámolták a fesztivál elődjét, a 10 éven át Szekszárd mellett megrendezett Csörge-tavi rendezvényeket is. Az elővételben (június 20-ig) olcsó, 5990 forintos hetijegyekkel operáló feszt a saját, egyhetes születésnapi zsúrjára a szokásos hazai felhozatal mellett olyan külföldi előadókat és zenekarokat hívott, mint a 30 éves The Exploited, az ex-Kyuss és Fu Manchu-dobos Brant Björk, az Iron Maiden egykori énekese, Blaze Bayley, a Mayhem, hardcore-metal vonalon pedig a Wisdon In Chains, a Walls Of Jericho, a Death By Stereo és a Heaven Shall Burn. Összesen 150 fellépőt, köztük 16 külföldi együttest várnak. A péntek népünnepélynek ígérkezik: a Republic előzenekara az Edda lesz.

A nulladik és az utolsó nap az amatőr zenekaroké, illetve a foci vb döntőjéé. A mérkőzéseket óriás kivetítőkön szurkolhatják végig a rockerek. A szervezők a tavalyi 20 ezres nézőszámot 50 ezerre emelnék, ennek érdekében felállítottak még egy egész éjszaka üzemelő színpadot. A fesztivál legizgalmasabb programjának a szigorúan 18 év felettieknek szóló erotikus industrial party ígérkezik.

Idén is lesz rockervonat, azaz kedvezményes utazási lehetőség a főváros és Pécs között.  A MÁV összes vasútvonalára is váltható 50%-os alkalmi menettérti retúrjegy.

Rockmaraton

Pécs, július 5-11.
Főbb fellépők:
The Exploited, Blaze Bayley, Brant Björk, Mayhem, Wisdom in Chains, Heaven Shall Burn,
Death By Stereo
Napijegy: 4990 Ft
Bérlet: 12990-14990 Ft
Sátorozás: hetijegyeseknek ingyenes, egy napra 500 Ft