Kezdődik a Jazzkóstoló

2010.07.15. 11:52
Az Index fesztiválblogja
Péntektől vasárnapig tart a XI. Jazz és a Bor fesztiválja Balatonbogláron, amelyen fellép többek között Harcsa Veronika és a Modern Art Orchestra is. A koncertek mellett borkóstoló várja a vendégeket.

Naponta két jazzkoncertbe és négy-hat Balaton-környéki borász kínálatába kóstolhatnak bele azok, akik ellátogatnak a balatonboglári  Művelődési Ház „mediterrán hangulatú” udvarára (Árpád u. 17.).

A négynapos fesztiválon fellépő művészek között szerepel többek között a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, a Babos Projekt Special, a Sárik Péter Trió, az Oscar Hanson Trio, a Modern Art Orchestra.

Harcsa Veronika
Harcsa Veronika

Az esténként nyolc órától induló koncertek ideje alatt a Művelődési házban Kiss Attila András „Jazz Portrék” című kiállítása is megtekinthető. A napijegy 2500 Forint, a 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes, őket játszósarokkal is várják a szervezők. Részletes programért katt ide.

Akik ezen a hétvégén nem jutnak le a Balatonra, ne bánkódjanak, mert jövő héten is kezdődik egy jazz- és világzenei fesztiválon. A Babel Sound & Spices Balaton július 22-én, csütörtökön Balatonlellén a szabadtéri színpadon indul a marokkói Chalaban, a Budapest Klezmer Band és a Cabaret Medrano fellépésével. A három településen zajló fesztiválon pénteken Balatonlellén az Afro-Magic, Balatonfenyvesen a szabadtéri színpadon a Chalaban játszik, vasárnap Fenyvesen a Szilvássy Gipsy Band lép fel. Az augusztus 19-ig tartó fesztivál teljes programja itt nézhető meg.