Lányarcú hollywoodi sztár – 3. Sziget-nap

2010.08.13. 10:35
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

A péntek elvileg a közepe az idei Szigetnek, de a line-up szerint nem a csúcspontja. Az előző napi, biztosra menő Faithless csak azért nem utazik a mélypont címre, mert a Sziget szervezői péntekre rakták a magyar fesztiválozóknak legkevésbé ismert fellépőket. Magyar fesztivál nagyszínpadának főzenekarként a 30 Second to Mars? Ugyan már! Még külföldön sem kap headliner pozíciót. Vagy tényleg sokan kimennek egy filmekben (tehetségesen) mellékszereplő, lányarcú zenész zenekarára? Meglátjuk, mi azért nézzünk körül más színpadokon.

Illetve előbb a nagyszínpad felhozatalából említsük meg még a „kitudjahogykerülide” Papa Roach zenekart, és az egy- ,jó indulattal kétslágeres, Bee Gees-hangú Mikát. Előbbi évekkel ezelőtt volt menő. Volt egy olyan slágerük, hogy Last Resort, emlékszik rá valaki? Az nehezen elképzelhető, hogy Mika aranyos fiús fazonja elvisz a hátán egy nagyszínpados produkciót. Mindenesetre ők még bármit csinálhatnak a bármire éhes közönséggel.

Két hazajárója is van a pénteki napnak. Az egyik az Oi Va Voi a Világzenein, a másik a Paradise Lost a Headbangersen. Előbbi naposabb, a másik sötét, de egységes színvonalú koncerteket ad, így erre számíthatunk most is. Lesznek olyanok is, akik egy kis energiát próbálnak majd belénk pumpálni. Pl. a magyar gyökerekkel is rendelkező, de berlini RotFront, vagy a nintendometál Enter Shikari, akik a fentieken vezetik fel a főattrakciót. A britek előtt persze Blind Myselfék sem lesznek a földhöz gyökerezve.

A magyar vonatkozású színpadon Lovasi András áll újra a reflektorfénybe, csak most már az első számú (vagy egyetlen?) zenekarával, a Kiscsillaggal, illetve a megszokott felhozatal is ott lesz: EZ Basic, HS7, Nemjuci, The Carbonfools. A legkisebb színpadok közül is ajánlanánk egyet, az Open-Civilt, ahol a végre talán magára találó Bércesi Róbert beatzenekara, a Biorobot lép fel.