A Szigetre is lecsapott a felhőszakadás

2010.08.14. 09:31 Módosítva: 2010.08.14. 09:32
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

Nem kímélte a fesztiválozókat a péntek éjszakai vihar, ami átsöpört az országon.

A szervezők folyamatosan figyelték a nap folyamán a meteorológiai jelentést. Ebből kiderült, hogy dél-nyugati irányból lehetett egy nagyobb viharzónára számítani, de még koradélután a jelentésekből nem volt egyértelmű, hogy Budapestet érinti-e majd a vihar, közölte Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke.

Később már nem volt kérdéses, hogy a viharzóna csücske eléri a Szigetet, ennek megfelelően a Sziget munkatársai azonnal intézkedtek: a magas felépítményű színpadokat leeresztették, a sátrakat megerősítették. A magasabb építésű helyszíneket – mint a bungee jumping, a kalandpark – leürítették, és az összes lehetséges fórumon értesítették a közönséget a várható viharról. A biztonsági őrséget megerősítették, arra az esetre, ha a Szigetet üríteni kellett volna, erre azonban nem került sor.

A közönség fegyelmezetten és kulturáltan betartotta az utasításokat és komolyan vette a figyelmeztetéseket. Jelenleg a fesztivál helyszínén végzik a szükséges földmunkákat és szivattyúzzák a megállt csapadékvizet, hogy délutánra már a viharos időjárás nyomai ne zavarják a szigetelőket.