Ismét támad a termálmetál a Nyírségben

2010.08.17. 10:59
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Azfeszt
Nyírbátor, aug. 18-21.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Madball, Living Colour, Gallows, Mad Caddies, The Haunted, Mnemic
Tovább »
Napijegy
4990 Ft
Bérlet
9990-15990 Ft
Sátorozás
Van
 

Az Azfeszt Magyarország első és egyetlen termálfesztiválja. Az augusztus 18-22. közötti nyírbátori bulin nem a termálvíz a fő attrakció, de nyilvánvaló, hogy a strandra települt rendezvény sokat köszönhet a környezetnek. A nyár végén már a fesztiválmániás is pihenni akar, és ha este vannak hozzá jó koncertek, nem is adja fel nomádrocker életmódját.

Living Colour
Living Colour

Nyirbátor messze van az ország centrumától, így mindentől távol lehet pihenni. Az Azfeszt nem az egyetlen rockorientált fesztivál az országban, de mégis van egy jellemző célcsoportja, leginkább az underground metál- és rockzene rajongók. Csak néhány példa: a valódi hardcore egyik utolsó mohikánja, a Madball, a metalcore Cataract, az „újmetálzenék” közül a Mnemic és a Scar Symmetry. Utóbbi kettő az északi, modern metál zenék híveinek jöhet be, de a Mnemic már új kedvencet talált a Meshuggah képében.

Fellép még a zenészek zenekara, a Living Colour, magyarán lesz funkrock oktatás is. És a felsorolás végén, de nem utolsóként a sorban a The Haunted áll, amely a mély hangzású, groove-orientált metálzenét részesíti előnyben.

A fentieken kívül sok-sok, kevésbé ismert csemege (Mad Caddies például) is várható, természetesen a magyar zenekarokon kívül. A teljes program itt található. A környezetről itt lehet még informálódni. Aki sziesztára, és mellé sok-sok metálgitárra vágyik, annak talán egy-két név is elég, hogy befizesse az amúgy nem túl borsos fesztiválbelépőt, és termálvízben fürödve headbangeljen.