Gyereksziget lesz a hétvégén Óbudán

2011.06.10. 18:13
Az Index fesztiválblogja

A pünkösdi hosszúhétvégén, június 11-12.-én, szombaton és vasárnap is ingyenes programok várják a családokat az Óbudai-sziget Nagyrétjén, a Telekom Gyerekszigeten. Lesz Gryllus Vilmos és Alma-koncert, Kolompos Táncház, Kukamese, harcművészeti bemutató, állatsimogatás és kézművesház.

A Bohóckuckóban a zsonglőrködést lehet tanulni, a Rippel Brothers Akadémián pedig artistáskodhatnak a vállalkozó kedvű gyerekek. Az Állati jó programok helyszínén a Lovagok hétvégéje zajlik majd, ahol az ügyességi és logikai játék mellett lehet majd íjászkodni és középkori fegyverekkel ismerkedni. A Vándor Vurstli műhelyében Európa népeinek fejrevalóit készíthetik el a gyerekek, a Pritt Kézműves Palotában pedig papírkalapot lehet készíteni, vagy újrahasznosított képeslapokon megírni a nyári élményeket.

A Telekom Gyereksziget a beteg kisgyerekeknek is szeretne segíteni, ezért "Hozd el hozzánk!" címmel ismét meghirdeti a használt játékgyűjtő akciót, ahová a gyerekek elvihetik a már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. A felajánlások közvetlenül a gyerekekhez jutnak majd el. Az idei Gyereksziget új színfoltja a Színes Falu, ahol a gyerekek három, Magyarországon élő külföldi közösséggel, a törökökkel, a nigériaiakkal és a kínaiakkal ismerkedhetnek meg. Emellett lesz még Vidámpark, bábszínház és KRESZ-tanulás is. Részletes program a gyereksziget.hun.