Greenfest lett a Félsziget fesztiválból

2011.06.15. 11:33
Az Index fesztiválblogja

Tuborg Green Fest Félsziget néven rendezik meg augusztus 25-28. között idén Románia legnagyobb fesztiválját, a marosvásárhelyi Félszigetet. A két brand egymásra találása csak a nevet változtatta meg, a szervezők azt ígérik, a jegyek ára és a Weekend-telep, mint helyszín változatlan marad. "A Sziget ugyanúgy részt vesz a szervezésben, ahogy eddig is, csak a külföldi partner most sokkal nagyobb szerepet vállalt" - mondta az Indexnek a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke, Vető Viktória.

Az idei Félszigeten fellép a Q című brit zenei magazin által a
világ legjobb zenekarának kikiáltott Kasabian, a holland Within Temptation, a brit house-keresztapa, Nick Warren, a montreali electro-guru, Tiga, a dubstep-rajongók kedvenc Borgore-ja, de a szervezők további 70 koncerttel várják az Erdélyben félszigetezőket.

A Tuborg Green Fest rendezvénysorozat egyébként már körbejárta Európát, olyan előadókat felvonultatva, mint a Red Hot Chili Peppers, a Linkin Park, a Guano Apes, a Franz Ferdinand, a Cypress Hill, David Guetta, a Faithless vagy a Whitesnake. 2010-ben a Tuborg szervezte az eddigi legnagyobb romániai rockfesztivált.: Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festivalon a Metallica, a Rammstein, a Manowar, a Slayer, az Anathema és a Megadeth lépett fel.