Zavartalanul folytatódik a Fishing On Orfű

2011.06.24. 22:34
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
A Pécs melletti Orfűn, egy festői tó partján rendezett alternatív könnyűzenei fesztiválon három nagyszínpadon és több kisszínpadon mintegy 80 zenekar lép fel. A koncertek mellett a programot főzőverseny, workshopok, filmvetítések, stand up comedy, diszkó, éjszakai túrák színesítik.
Tovább »
 

Vihar miatt félbe kellett szakítani a Fishing On Orfű fesztivál első, csütörtöki napját, így nem tudott fellépni a Fluor Tomival vendégeskedő Soerii & Poolek, a francia La Fanfare en Pétard és a RATM Tribute zenekar sem, illetve félbe kellett szakítani a Blind Myself koncertjét is. A szervezők a sajtónak péntek este háromnegyed nyolckor eljuttatott közleményében leírják, hogy a csütörtök esti vihar ellenére zavartalanul folytatódik a fesztivál, az időjárás előrejelzés szerint pénteken nem kell újabb nagy csapadéktól tartani, így a koncertek meg lesznek tartva.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök éjfél előtt narancs riasztást adott ki, jégesőt és 90 km/h feletti széllökéseket jelzett előre, a katasztrófavédelem ezért azt javasolta a fesztivál szervezőinek, hogy a közönség biztonsága érdekében állítsák le a szabadtéri programokat. A szervezők ezt követően minden helyszínen figyelmeztették a közönséget a viharra. A jégeső végül elkerülte Orfűt, de a heves zápor miatt a két szabadtéri nagyszínpadon már nem tudott fellépni a francia La Fanfare en Pétard és a Soerii & Poolek. Az eső okozta kár miatt továbbá félbe kellett szakítani az A38 színpad programját is, ahol éppen a Blind Myself játszott, és nem léphetett fel a RATM Tribute zenekar sem az egyébként fedett sátorban. A technikai személyzet ugyanis a beázás miatt nem tudta garantálni a színpad érintésvédelmi biztonságát és a nézőket is ki kellett terelni saját biztonságuk érdekében.

Korábban a fesztivál facebook oldalán többen kifogásolták, hogy nem elég, hogy a szabadtéri színpad programjait is leállították, de még a sátorból is kiküldték őket az esőre.

Ugyan nem az eső miatt, de Hobo koncertje is elmaradt a fesztiválon. Az énekes az előadás előtt nem sokkal úgy döntött, hogy nem lép fel a Pécsi Est Café színpadon, indoklása szerint azért, mert a helyszín nem megfelelő a költői estjéhez. A szervezők a közleményükben leírják, hogy értetlenül fogadták a bejelentést, hiszen minden technikai és egyéb feltétel is adott volt ahhoz, hogy megtartsa a koncertet, a közönség pedig érdeklődve várta a művész előadását.

Pénteken minden program elkezdődött a kiírt időpontokban, az előrejelzések szerint a szervezőknek ma nem kell vihartól tartaniuk, csak rövid záporokra számítanak, így az esti koncertek minden jel szerint meg lesznek tartva. Ma lép színpadra többek között a Quimby, az Intim torna Illegál, a Szabó Balázs Bandája, Ferenczi György és a Rackajam, a Belga, a Hősök, az Óriás, a Pál Utcai Fiúk és Frenk is. Az elmaradt koncertek közül a szervezők előreláthatóan egyelőre csak a La Fanfare en Pétard koncertjét fogják tudni pótolni, méghozzá szombaton.

A fesztivál utolsó napján, szombaton az időjárás előrejelzések szerint napos, meleg időre lehet majd számítani, ezen a napon lép fel egyebek közt a Budapest Bár, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, az Európa Kiadó, a Washington Dead Cats, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Brains is.