Voltfolió: Ligeti Nagy Tamásé az életműdíj

2011.07.01. 19:23
Az Index fesztiválblogja

Hét év kihagyás után adták át ismét a soproni Volt Fesztiválon pénteken a Voltfolió Kulturális Médiadíjakat, amelyekkel a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenész szakma és a közönség.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös életműdíját, amelyet idén először ítéltek oda, Ligeti Nagy Tamásnak adta át Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, aki "bőrbe kötött, őszülő, de jól lapozható zenei lexikonként" mutatta be az újságírót.

A díjazott az elismerést Hegyi Zoltán rockzenésznek ajánlotta, mondván: egykor többedmagával ő indította el a VOLT magazint, ezzel hatott a fesztiválra, így közvetve erre a díjra is.

A soproni Petőfi Színházban rendezett negyedik Voltfolió gálán a magazinok közül a Wan2, a zenei portálok, blogok versenyében a zene.hu nyert, az újságíró kategóriában Wágner Gábor (Wan2) kapta a legtöbb voksot. A legjobb rádió az MR2-Petőfi, a legjobb műsor a náluk futó Akusztik, a legjobb zenei szerkesztő (a szakmai szavazatok alapján) a szintén itt keverő Izil lett.

A legjobb műsorvezető díját megosztva az azóta megszűnt radiocafé96.8-on dolgozó Frankó Roni-Lovász László páros és Sebestyén Balázs (Class FM) kapta. Utóbbi a tévés kategóriában is átvehette a legjobb műsorvezetőnek járó elismerést.

A legjobb tévéműsor a Magyar Televízió Zárórája lett. A jogdíjfizetős anyagok használatát díjazó Kösz.hu különdíját az általuk hirdetett eszmék népszerűsítéséért a quart.hu kapta, a Volt szervezői - Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert - pedig egy külön-különdíjjal is jutalmazták a napra pontosan 11 éve indult, májusban leállt radiocafé "régi csapatát".

A vidéki klubok versenyét a veszprémi Expresszó, a fővárosiakét az A38 nyerte.