Meghalt egy nő a Roskilde fesztiválon

2011.07.04. 11:10 Módosítva: 2011.07.04. 12:57
Az Index fesztiválblogja

Meghalt egy nő a vasárnap véget ért dániai Roskilde fesztiválon, miután lezuhant egy harminc méteres toronyból. A 35 éves nő egy alpesi (drótköteles) csúszdának a tetejéről esett le. Egyelőre úgy tűnik, hogy véletlen balesetről van szó, de a vizsgálatok még tartanak, így Mads Mikkelsen, a Roskilde fesztivál szervezője is csak annyit nyilatkozott, hogy tragikus, ami történt. A rendőrségi források szerint semmilyen biztonsági hiányosság nem volt az építményben, a szemtanúk szerint pedig a nő egyszerűen csak átlépett a korláton.

Közvetlenül a tragédia után, mikor még nem azonosították a holttestet, a fesztivál kiadott egy közleményt, amiben kérték a 25-30 év körüli női látogatóikat, hogy a felesleges aggódások elkerülése miatt értesítsék családjukat.

A dániai Roskildéhez tarozik a fesztiválok történetének egyik legtragikusabb balesete, mikor a 2000-es rendezvényen, a Pearl Jam koncertje alatti káoszban kilenc embert taposott halálra a tömeg.

Az idei fesztiválon olyan zenekarok léptek fel, mint az Arctic Monkeys, a Kings Of Leon, PJ Harvey, a Mastodon, az Iron Maiden, a Strokes, a Portishead stb. A Roskilde egyébként Európa egyik legrégebbi és legnagyobb fesztiválja, 1971-ben indult, és azóta minden évben meg is rendezték.