Fesztivál van az Auchanban is

2011.08.14. 11:19 Módosítva: 2011.08.14. 11:31
Az Index fesztiválblogja

A Sziget alatt hagyományosan ingyenes fesztivállal ünneplik a kannás bort, a vizes zsemlét és persze saját magukat a punkok a közeli Auchan-áruház parkolójában. Az utóbbi években ráadásul a fesztiválról kiszökött franciák, olaszok is itt intézik a nagy bevásárlást, és oda-vissza kicsit megpihennek a bejárat előtti füvőn. Több olvasónk jelezte, hogy az Auchan megrettent a másnapos hordáktól, és különleges biztonsági intézkedéseket vezetett be, és azért csendben megemelte az árait is. Megnéztük, hogy mi is a helyzet a szupermarketben és környéként.

“Sok ezren térnek be minden nap az óriási hipermarketbe. Egyes termékek árait a korábbi hetek áraihoz képest a szigetlakók jövetele miatt a boltban alapból megemelik. A szigetlakónak nézett vásárlókat táskával nem engedik az üzletbe (még bevásárló táskával sem), a többi vásárlót igen. Gyakori az ok nélküli test és táskamotozás... Rövid időt töltöttünk a probléma megfigyelésével. Számtalan inzultust láttunk öt perc alatt is. Az egyik rózsaszín inges, nyakkendős biztonsági őr pl. a nyelvet nem beszélő turistát hangosan le K**va anyázta, szerinte ezt lehet. Szerintünk viszont nem. Persze a magyar vásárlók füle hallatára... Hol van a jól ismert magyar vendégszeretet? “ - írta egyik olvasónk, és elsőzés, meg szarjon sün helyett inkább utánajártunk mi az igazságnak.

Az igaz, hogy az Auchan nem enged be senkit táskával az áruházba, és az is igaz, hogy egy-két ötvenes háziasszonynak azért néha megkegyelmeznek a biztonsági őrök, tehát tényleg a fesztiválozók miatt vezették be ezt az intézkedést. De két órát töltöttünk az Auchanban és addig egyetlen egy embert sem motoztak meg, és egy táskát sem néztek át, ahogy azt az áruház egyik biztonsági vezetőjétől megtudtuk, ilyesmit a jogszabályok szerint nem is tehetnének.

Találkoztunk viszont műpénisszel rohangáló fesztiválozóval, és olyannal is, akit némiképp felháborodott, hogy mezítláb, fürdőruhában nem engedik a félbarna kenyér és a sör közelébe.

És hogy tényleg árat emelt volna az Auchan? Összeírtunk pár olyan terméket, amit egy fesztiválozó írna fel a vásárlási lista, már ha bárki is írna ilyet egy átfröccsözött éjszaka után. Megnéztük, hogy mennyibe kerül a tej, a kenyér, a sör, a vodka, a chips, a kóla vagy éppen az energiaital Óbudán és a Savoya Parkban található Auchanban. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy Óbudán például egy forinttal olcsóbb is a félliteres Coca-Cola, viszont hatvan forinttal drágább a fél literes Royal Vodka, pedig azt még akciósan szép nagy gúlába is rendezték a fesztivál közeli Auchanban. Más termék árai közt vagy nem volt árkülönbség, vagy nem találtuk meg ugyanazt a márkát és kiszerelést: vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy az Auchan nem vezetett be külön Sziget-adót a fesztivál idejére.