385 ezer látogatóval bukás az idei Sziget

2011.08.15. 15:34 Módosítva: 2011.08.15. 15:34
258 hozzászólás

385 ezer fő bulizott idén a Szigeten, ami ugyan 3000-rel több, mint tavaly ilyenkor, az Est Média hétfőn közzétett beszámolója szerint mégis veszteséges volt a fesztivál. A fő okok: a Prince koncert plusz költségei, a magasabb biztonsági kiadások, és a főváros által kért nagyobb bérleti díj. A rendezvény 2009-ben könyvelt el rekordlátottságot, akkor 390 ezren buliztak a Hajógyárin. A Sziget Kft. viszont várhatóan idén is nyereséges lesz, hiszen a VOLT fesztivál és a Balaton Sound sikere részben ellensúlyozta a budapesti rendezvény veszteségét.

sziget2011b

"A Sziget Fesztivál veszteségének okai egyrészről a költségek növekedésében, másrészt a látogatószám nem kellő mértékű emelkedésében keresendőek" - állapította meg a Sziget tulajdonosa, Gerendai Károly. "A költségvetés idén jelentősen megnőtt, köszönhetően a terület bérleti díjának, a biztonsági fejlesztéseknek és nem utolsó sorban az utolsó pillanatban leszerződtetett Prince gázsijának" - tette még hozzá. Gerendaiék számára nagy csalódás volt, hogy a nulladik napi szuperkoncertre csak 10 200 jegyet adtak el. "Ez valószínűsíthetően nagyban betudható annak, hogy a rendezvény célcsoportját különösen érzékenyen érintették az elmúlt hetekben hirtelen kialakult rendkívül kedvezőtlen svájci frank/forint árfolyamhatások" - kommentálták a szervezők.

A többi 2011-es fesztiválhoz képest persze még így is magasan a Sziget volt a legnépszerűbb, több jegyet adtak el rá, mint a Voltra, a Balaton Soundra, a Hegyaljára és az EFOTT-ra együttvéve.

sziget2011