Madonna a példaképem – Marina and the Diamonds-interjú

2011.08.16. 15:00
18 hozzászólás

Első magyarországi fellépésre érkezett vasárnap a Sziget Fesztiválra Marina Lambrini Diamandis, azaz Marina and the Diamonds. Mindenki legnagyobb meglepetésére sötét haját szőkére festette, megbolondította pár rózsaszín csíkkal és egy baseball mezen kívül mást nem is nagyon vett fel az interjúra.

Az biztos, hogy nem ismertelek volna meg az utcán ezzel az új hajjal! Mi ez az átalakulás?

Akkor jó, ez volt a cél. Nehéz már úgy sétálgatnom, hogy ne ismernének fel, szóval ezt most nagyon élvezem.

Fotók: Huszti István
Fotók: Huszti István

Első alkalommal jársz a Szigeten, de össze tudod számolni, hogy hány fesztiválon léptél már fel ebben az évben?

Valójában nem voltam olyan sok helyen, talán hét fesztiválon, mert éppen zajlanak a második lemezem felvételei, tavaly viszont rengeteg fellépést vállaltam.

Mindig hangsúlyoztad, hogy a dalaidat te magad írod, sosem adnád elő valaki másnak a szerzeményét?

Az emberek csak akkor tudnak bennem hinni, akkor hiszik el, hogy ez az én történetem, ha én írom meg. Máskülönben hogyan kötődnének hozzám, ha valaki másnak a gondjairól énekelnék?! Igaz, hogy sokan dolgoznak szövegírókkal, de én nem és nem is fogok.

Ki a női példaképed?

Madonna. Már nagyon régóta ő inspirál engem, még akkor is, ha sok rossz döntést hozott, vagy olyan dolgokba vágott bele, amik nem működtek. Ő akkor sem adta fel. Szerintem erről lehet megismerni egy igazán őszinte előadót. De nagyon szeretem Britney Spearst is, annyira édes volt fiatalon, most pedig az amerikai álom megtestesítője, ami nem mondható el minden egyes hírességről.

Emlékszel rá, hogy mikor írtad meg az első dalodat?

18 vagy 19 lehettem, de dalszövegeket már sokkal korábban is írtam.

A szüleid válásakor Görögországba költöztél az édesapáddal, de mégis úgy döntöttél, hogy visszatérsz Walesbe. Nem érezted jól magad?

Azt szerették volna, hogy mindenképpen egy görög egyetemre járjak, amihez nekem őszintén szólva semmi kedvem sem volt. Nagyon idegen számomra a görög zenei környezet, annyira más a zenei kultúrájuk, ott nem is írtam dalokat, még csak nem is énekeltem.

03

A Mowgli's Roaddal mutatkoztál be, miért ezt a számot választottad?

Bár tartottam tőle, de meg akartam mutatni az embereknek, hogy nagyon gyorsan meg tudom változtatni a karakteremet. Az Obsessionsszel együtt jelent meg és ha összehasonlítjuk őket, akkor akár két különböző előadó dalai is lehetnének.

A hozzá készült videó is a te ötleted volt?

Az pont nem, azon kevesek egyike, amit nem én találtam ki, de a rendezőnek azért adtam tippeket.

De tuti, hogy az Oh No! a te fejedből pattant ki!

Még szép!

Lehet már tudni valamit a második lemezről?

Egy történetet fog elmesélni, mint egy színdarab és minden egyes videoklip egy-egy epizód lesz, egymás folytatásai, egy képzeletbeli karakterrel, akit Electra Heartnak hívnak. Ennek az első része a már megjelent Fear & Loathing. De jelenleg csak ennyit árulhatok el.