A legális drogokat is kitiltották egy skóciai fesztiválról

2012.07.06. 13:32
Az Index fesztiválblogja

A ma startoló skóciai T in the Park fesztiválon betiltották a legális drogok használatát. A rendelet kiváltó oka egy pár héttel ezelőtti haláleset, amikor a RockNess zenei fesztiválon egy 19 éves diák belehalt egy Benzo Fury nevű legális kábítószer fogyasztásába. Ezt az anyagot por és pirula formában is lehet kapni, miközben az interneten is úgy forgalmazzák, hogy nem emberi fogyasztásra szánták, a hatása viszont az MDMA stimuláns szerhez hasonló.

Az esemény szóvivője nemrég jelentette be, hogy tilos az ilyen drogokkal való kereskedés, használat és azonnal elkoboznak minden hasonló drogot a szórakozni vágyóktól. Külön érdekesség, hogy korábban ugyanezen a fesztiválon engedélyezett volt a különféle legális stimulánsok forgalmazása az esemény területén belül is.

A T in the Park fesztivál a legnagyobb zenei esemény Skóciában, amely 1994 óta minden évben megrendezésre kerül. Idén olyan zenekarok lépnek itt fel, mint a Stone Roses, Kasabian, Vaccines vagy a Horrors, de természetesen Skrillex is beugrik egy kis wubwubra.