Kiss Ádám több csajt akar

2012.07.07. 19:50 Módosítva: 2012.07.07. 19:51
Az Index fesztiválblogja

„Van egy Kormos Anettünk és ennyi” – mondta Kiss Ádám az EFOTT-on teltsátras fellépése után. Miután lenyomott egy bő félórás műsort a a kánikulától pihegő közönségnek, elmondta, mennyire nehéz utánpótlást találni, és azt is, nagyon szeretne több csajt látni a stand-up szcénában.

Kiss Ádám az EFOTT-on
Kiss Ádám az EFOTT-on
Fotó: Index

Kiss Ádám pont a 21. születésnapján szólalt meg a rádióban, ahogy ő mondja, a Litkai-alomból került elő. A most 27 éves Kiss azt válaszolta arra a kérdésre, meddig lehet ezt csinálni, hogy nem tudja. „Egyre kevesebb helyen tudok elvegyülni, humorista szempontból ez elég nehéz, hiszen korábban beolvadtam, hallgattam a sztorikat, megjegyeztem a sutkákat, most pedig így sokkal nehezebb anyagot gyűjtenem, mert ahová megyek, akkor már rögtön mondják, na, ott van a Kiss Ádám, és rögtön másképp viselkednek, nem természetesen.” Erre műsorában is kitért: nyaralás alkalmával 3 asszony vitatkozott azon, "ő-e az az izé, az a hogyishíjják."

Buzizás és a szóviccek mindig kelendőek

Az előadás nagyjából fél órás volt. Volt benne celebhírek-kritika, egy kis buzizás („Tudták, hogy a melegolimpia logója 5 ánuszkarika?”), vérvételes-ájulásos történet szóvicczárással (A vérvétel alatt elájult Kiss, majd ébredés után annyit mondott neki az ápoló, hogy szorítsa oda a vattát, erre ő csak annyit mondott: wattafuck”). A délutáni előadás közönsége jól érezte magát, nevettek is, tapsoltak is, ahogy kell. Az EFOTT-on fellépett még Felméri Péter, Dombóvári István és Aranyosi Péter is, de a legtöbben Kissre voltak kíváncsiak.

A Rauch sátor tele volt Kiss Ádám előadása alatt
A Rauch sátor tele volt Kiss Ádám előadása alatt
Fotó: Index

Az előadás után a 27 éves stand-upos elmondta, hogy nagy szükség lenne az utánpótlásra. Mikor ő kezdte, akkor még 6-8-an voltak, most pedig „jó, ha egy évben 1-2 ember megmarad” a szakmában. De mit tehet az, aki stand-upos akar lenni?

„Az gyűjtse össze a vicces történeteit, gereblyézze össze az agyában úgy, hogy ezt egy 10 percen át lendületesen elő tudja adni 5-15 ember előtt  egy tehetségkutató esten, ami a Godot-ban (Godot Dumaszínház) van. Én is itt kezdtem. A rendezvény neve Fiatal Félőrültek Fesztiválja. Innen lehet elindulni, itt a nézők szavaznak. Ha azt mondják, hogy jó vagy, akkor mehetsz tovább, ha nem, nem.”- vázolta fel Kiss.

Az előadás után megkérdeztünk néhány fesztiválozót Kiss műsora után, mennyire szeretnék ők, hogy Kormos Anetten kívül nők is stand-upoljanak. Gergő és Máté szerint „a nők nem értenek ehhez, ne is erőlködjenek, abból nem lesz semmi jó!” Barnabás már megengedőbb volt, ő azt mondta, hogy nem véletlenül gondolják azt a férfiak, hogy az a jó humorú nő, aki nevet a férfi poénjain, és ez visszafelé valahogy sosem igaz. Zsófi és Anna arra a kérdésre, hogy ők el tudják-e képzelni magukat humoristának, azt válaszolták, hogy nem. Ők, nem tudnák ezt csinálni. „Én konkrétan összeszarnám magam a színpadon ennyi ember előtt. Van humorérzékem, de nem tudnám olyan viccesen tálalni a magánéletem részleteit, mint a Bödőcs vagy a Kiss Ádám.” – mondta a 23 éves Anna.

Kiss Ádám az előadás után
Kiss Ádám az előadás után
Fotó: Index

Tamás csak ennyit mondott egy korsó sörrel a kezében, hogy "a nőnek nem színpadon, hanem a konyhában és a az ágyban a helye, drágám! Ezt jobb, ha te is tudod."

Ám, aki mégis kedvet érez ahhoz, hogy nő létére humorista legyen Kiss Ádámék csapatában, az menjen a Godot-ba.