A Gossip a színpadon keresett spermadonort

2012.07.14. 18:15
Az Index fesztiválblogja

Bár a közönség méretén nem látszott, a Gossip egyértelműen az idei Balaton Sound legnagyobb dobása volt. Az ötödik lemezét turnéztató zenekar jelenleg a világon bárhol húzónévnek számít, és sokat elmond a sikeréről, hogy még a magyar ízléstelenség falát is sikerült áttörniük 2009 egyik legnagyobb slágerével.

A Gossip nem bonyolítja túl a színpadképet: vannak a zenészek, akik körbeölelik a túlsúlyosságát a legkevésbé sem takargató Beth Dittót, aki vörösben énekelte ki hangtól hangig tökéletesen a zenekar dalait. A zenekar többi tagja nem próbált meg kitörni ebből a szerepből, de értelmetlen is lett volna, mivel Ditto egyszerűen annyira szórakoztató egyéniség és előadó, hogy rutinból is elvisz a hátán egy másfél órás koncertet. Zamárdiban például már nagyon korán megkérdezte, hogy nem akarja-e valaki esetleg teherbe ejteni, és idő közben valószínűleg ő lett az előttük koncertező pécsi Punnany Massif leghíresebb rajongója, mivel többször is megemlítette a nevüket, magára, később a dobszerkóra ragasztva a feliratot.

A koncert maradék része sem tűnt túlzottan megtervezettnek, Ditto boldogan imitált zenélést egy neki feldobott felfújhatós gitárral, elénekelte kicsit a Beatles Here Comes the Sunját, megemlékezett egy I Will Always Love Youval Whitney Houstonról, volt kis Black Sabbath, illetve meghallgathattuk minden fesztivál örök kellékét, a Smells Like Teen Spiritet is. A koncert maximum a keverőig érő közönsége az eső eltűnésével azért szépen nőtt, bár páran mozgás és tekintet alapján már tényleg csak azt várták, hogy elhúzzanak, és kezdődhessen Guetta integetése.  A Gossip ezzel a fellépéssel újra bebizonyította, hogy megérte a pár hónapos szünet után visszatérnie. Az idei Joyful Noise dalai nem csak megállták a helyüket a mindenki által ismert slágerek mellett, hanem kifejezetten húzódalok lettek belőlük, a Balaton Soundnak pedig külön jót tett, hogy így a második napon végre láthattunk a nagyszínpadon olyan fellépést is, amin egy zenekar játszotta el a saját dalait.

Természetesen nem megyünk el az igazi headliner mellett: David Guetta fement a színpadra, integetett, volt lézer, tehát épp olyan volt, mint az előző években bármikor.