Dizzee Rascal nem tért jó útra

2012.07.15. 15:20
Az Index fesztiválblogja

Dizzee Rascal idei Balaton Sound-os fellépése ugyan jóval fáradtabb volt, mint tavaly a Szigeten, ennek ellenére a rapper tartott egy sajtótájékoztatót a koncert után. Ennek kivonata olvasható alább.

23-sound1index-IMG 4409
Fotó: Szécsi István / Index

Ez egy hülyeség, szó sincs erről. Lehet valami régebbi interjún mondtam hasonlót, de hát ki emlékszik vissza az ilyen szarságokra?” – mondta kapásból arra a kérdésünkre, hogy egyes oldalak szerint már nem iszik és nem drogozik. Ezután beszélt a készülőben lévő ötödik nagylemezéről is, amelynek Los Angelesben és Londonban folynak a munkálatai. Szó volt arról, hogy a brit rapper Snoop Doggal is készít rá egy közös számot, de ő ezt hamar cáfolta. „Egyelőre nem beszélhetünk együttműködésről, mindössze annyi történt, hogy meghívott a műsorába és dumálgattunk erről-arról.

A zenész szerint Amerika megérett a grime és egyéb urbánus műfajokra, amit mi sem bizonyít jobban, mint a dubstep tengerentúli népszerűsége. Arra kérdésre, hogy ha megtehetné, kivel zenélne legszívesebben, meglepő módon azt a Calvin Harrist említette, akivel már dolgozott együtt korábban és nem mellesleg a Balaton Soundon is Rascal után lépett fel a nagyszínpadon. „Ha tehetném, azonnal fognám Calvin Harrist és mennénk stúdiózni. Egyszerűen imádom, amit csinál, ahogy meg tudja mozgatni a tömeget, amilyen hangulat van a fellépésein.” A rapper feltűnően kedveli Harrist, mivel a következő kérdésre is őt hozta fel példaként, amikor nemzetközi sztárokkal való közös munkáról volt szó. „Calvin Harrisszel eddig a Dance Wiv Met és a Holidayt csináltuk együtt, mindkettő az első helyig jutott a brit slágerlistán. Viszont mindkét dalt otthonról, számítógépen tettük össze – ahogyan Armand Van Heldennel a Bonkerst is - és most már nagyon szeretnék vele személyesen is stúdióban dolgozni.”

24-sound1index-IMG 4416

Utoljára a zenén kívüli tevékenységéről kérdeztük, de elmondása szerint, teljes mértékben csak az előadói pályájára akar koncentrálni. „Van egy Youtube-csatornám, ahol rengeteg, nem csak a zenémmel kapcsolatos videó kerül fel. Imádom csinálni és talán egyszer egy saját tévéműsorom is lesz. De ez csak a későbbiekben tudom elképzelni.”