A Glastonbury alapítója is jön a Szigetre

2012.07.31. 10:48
Az Index fesztiválblogja

Volt már olyan a történelemben, hogy nem rendezték meg a világ egyik legpatinásabb könnyűzenei rendezvényét, az angliai Glastonburyt, és így van ez idén is. Az elmaradás okait most annyira nem is kell keresgélni, Michael Eavis, a fesztivál alapítója egyszerűen nem akart konkurálni a londoni olimpiával, sőt, nyilatkozataival mostanában már odáig megy, hogy ha az ember szabadulni akar az olimpiai felhajtástól, menjen inkább a Szigetre, ahogy ő is teszi azt majd idén.

Michael Eavis és marhái a piltoni Worthy Farmon, Glastonbury közelében
Michael Eavis és marhái a piltoni Worthy Farmon, Glastonbury közelében
Fotó: Matt Cardy

Legutóbb épp a Reutersnek nyilatkozta Eavis, hogy angol honfitársai jobban teszik, ha követik őt Budapestre, és megnézik a Sziget fesztivált, na meg persze a fővárost a Dunával kettészelve, és mindez már előre ellenállhatatlannak tűnik Eavisnek. "Lesz Stone Roses, lesz Killers, lesz Vaccines és egy rakás kiváló zenekar, amiket mi is ismerünk." - mondja a zenei kínálatra a Glastonbury alapítója a Reutersnek.

Egyébként Michael Eavis illetve lánya, a Glastonburyn külön színpadot igazgató Emily már az NME június 23-ai számában is azt fejtegették, hogy idén mindenképpen kipróbálják a Szigetet, ha már ennyi szabadidejük maradt a saját fesztiváljuk szünetelése miatt.