Ha unjuk a port, fesztiválozzunk az interneten

2012.08.12. 16:15 Módosítva: 2012.08.12. 16:39
Az Index fesztiválblogja

Fárasztó ez a fesztiválosdi, nem szégyen bevallani, és bizonyos kor felett már az sem szégyen, ha inkább otthon maradunk az utolsó napra kifújni pár jó fekete gránátot az orrból, megmosdani és elfelejteni a port legalább egy évig. Mivel ugye idén már nézhetjük YouTube-on is a koncertek egy részét élőben, ezért tényleg megvan a lehetőség egy jó kis otthoni fesztiválozásra, amihez a Sziget utolsó napja már csak azért is jó, mert bár a headlinereket most sem nézhetjük meg online, igazából annyira sem a harmadjára itt záró Killers, sem a szintén sokadjára zenélő Mando Diao sem érdekes, de az LMFAO is csak akkor kötelező, ha szeretünk részegen ugrálni prosztó zenére. A Nagyszínpadért és a Világzenei Színpadért pedig még csak el sem kell navigálnia tőlünk, csak nyomja be valamelyik play gombot jó erősen itt.

Szóval ha az otthon melegét választjuk, akkor megnézhetjük a természetesen sokadjára itt zenélő Subwayst, ami az indie sokadvonalából már valószínűleg soha nem fog kitörni, de ameddig minden sorozatban fel lehet használni a túladagolt tinik legdurvább jelenetei alá vágva a Rock & Roll Queent, addig úgyis mindegy, hova tartanak. Ugyanekkor nézhetjük meg a már ki tudja milyen felállásban zenélő Freshfabrikot, akik most épp slágeres modern rockzenét próbálnak eladni.
Ha valamiért inkább a világzenei színpad felhozatala érdekli a fotelfesztiválozót, akkor 4-kor kapcsoljon a megfelelő csatornára, mert az olasz Figli Di Madre Ignota játszik, balkán popot. Ugyaninnen nézhetjük me ga Rotfrontot és a Leningradot is, akik már tényleg annyiszor voltak itt, hogy felesleges is leírni, milyen zenét csinálnak. A főfellépőnek szánt Goran Bregovic and the Wedding and Funeral Bandre ez az állítás halmozottan vonatkozik.

Ha maradunk a tradicionálisabb popzenével, akkor a nagyszípadról láthatjuk Paolo Nutini sok lány szívét megdobbantó nyavajgását. A 25 éves énekes többek közt Johnny Casht emlegeti példaképei közt, most kiderül, tanult-e is tőle valamit. 21:40-kor kezdődik a Ting Tings, akik most nagyszerűen sikerült második lemezüket is bemutathatják az isteni szépségű Katie White vezetésével, utolsó magyarként és ezzel a történelem első magyar fesztiválközvetítésének lezárásaként Yonderboi mutatja be, mit gondol ő igényes elektronika alatt.