Nem lesznek dögös macák a Bánkitón

2013.06.14. 14:55
Az Index fesztiválblogja

„Lesz: zene, sör, részvétel, játék, kutyák, gyerekek, Bánkitó-eye, deszka stég, kacsák a tóban. Nem lesz: szlogen, neon reklám, termékminta, bankszínpad, óriáskerék, dögös macák, VIP-páholy.” – így indul a Bánkitó Fesztivál sajtóanyaga, majd elmondják, hogy ők idén megmutatják, hogy lehet összerakni egy háromnapos közösségi programot úgy is, hogy nincs mögöttük főszponzor vagy reklámügynökség. „Néhány nap, amikor nem minden a pénz körül forog, egy hely, ahol nem kell attól paráznod, hogy bealszol a percdíjas jegyeddel és ugrott a diákhiteled.” – írják.

A Bánkitó idén szerintük arról szól majd, hogy hogyan működik a közösségi szerepvállalás, a közös döntéshozatal, illetve az, hogy hogyan működnek ezek a formák a hétköznapokban és hogyan formálódik a működésük, „legyen szó akár a civil aktivizmusról, szlengről vagy szubkultúrákról.” Meg akarják mutatni, hogy lehet őszintén, egyenesen és közösen összerakni valamit, ami szerintük túlmutat önmagán.

Ehhez zenében olyan csapatok szolgálják majd az aláfestést, mint a Rotfront, az Akkezdet Phiai, a Colorstar, a Nemjuci vagy a Wattican Punk Ballet. Részletek a honlapon.