80 ezren Hegyalján, 88 ezren az EFOTT-on

2013.07.02. 14:45
5 hozzászólás

Nyolcvanezren Tokajban

A szervezők közleménye szerint az esős időjárás ellenére is sikerült elérni a tavalyi 80 ezres látogatószámot a vasárnap zárult 14. Borsodi Hegyalja Fesztiválon.

A négynapos rendezvény ideje alatt az éves átlagos csapadékmennyiség több mint 10 százaléka hullott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában kialakított fesztiválterületre. A rendezők 300 köbméter homok kiszórásával enyhítették az eső okozta helyzetet, valamint 72 köbméter vizet szivattyúztak le a talajról.

Bakancsok a Hegyalján - Nagykép
Bakancsok a Hegyalján - Nagykép
Fotó: Bődey János / Index

A fesztivál 11 programhelyszínnel várta a látogatókat, több mint kétszáz zenekar lépett fel. A egnagyobb sikert Ákos mellett valószínűleg a szombat este fellépő német Scooter és a finn Ensiferum aratta, de színpadra lépett a Down, a Slayer és az Asking Alexandria is.

Idén ismét megnyitotta a kapuit a tavaly debütált Hegyi Karriergyár, a fesztiválozók döntése alapján pedig Kecskemét mellett négy külhoni település, Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakói bulizhattak ingyen a Hegyalján.

Nyolcvannyolcezren Zánkán

Az idén 88 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) június 25. és 30. között Zánkán.

A rendezvény zárónapján színpadra lépett mások mellett Péterfy Bori, a Vad Fruttik, Mr. President, a 10 éves Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Kaukázus és a brit elektronikus zene egyik ikonja, a Faithless, akik DJ szettel jöttek ismét Magyarországra.

Egy kis  buli az EFOTT-on -fotógalériánkhoz kattintson!
Egy kis  buli az EFOTT-on -fotógalériánkhoz kattintson!
Fotó: Bődey János / Index

A fesztivál öt napja alatt a hazai élvonal képviselői közül többek között a Tankcsapda, a Beatrice, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Bëlga, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, az Anna & the Barbies és a Brains is koncertet adott. Emellett a cseh zenészekkel, amerikai MC-vel és brazil énekesnővel zenélő N.O.H.A., valamint a Kosheen dj-szettje lépett fel.

Tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.