Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMHétvégén startol a Gourmet Fesztivál
Május 30. és június 1. között rendezik az éves Gourmet Fesztivált a Millenárison, amelyre kitelepülnek Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái és borászatai. A Budapest Essentials fesztivállal párhuzamosan tartott - ennek köszönhetően Essentials karszalaggal féláron megtekinthető - rendezvény idei témája a rakott krumpli lesz, ezt gondolják majd újra a helyszínen tartózkodó magyar és külföldi séfek.
A burgonya tematika nem csak a rakott krumpliban jelenik meg, a helyszínen megmutatják, mi a különbség a hazai nemesítésű és az ipari burgonya között, illetve lesz Basa is, ami egy sütésre-főzesre egyaránt alkalmas krumplifajta.
Az esemény három napján, három Michelin-csillagos étterem séfje várja a vendégeket, akiket az Index ültetett először egy asztalhoz egy interjú kedvéért. De nemzetközi séfpárbaj is lesz, aminek a témája a rizs. Magyarországot a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviseli, az ellenfél pedig Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, a holland MasterChef zsűritagja, illetve Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje lesz.
Rovataink a Facebookon