Ezekkel a számokkal még otthon is a Soundon érezheti magát

2014.07.12. 15:23
Az Index fesztiválblogja

A katasztrofális idő és az elfogyott bérletek miatt biztos vannak olyanok, akik lemaradnak idén a Balaton Soundról. Nekik próbálunk segíteni azzal, hogy összeállítjuk az idei nyár playlistjét olyan dalokkal, amiket a DJ-k pörgetnek a Balaton Soundon. Van olyan szám, amit a pénteki napon a Nagyszínpad mindhárom fellépője lejátszott legalább egyszer, és az is könnyen kijelenthető, hogy szinte mindenhol, ahol hangfalak vannak, szinte ugyanaz szól.

Icona Pop - I Love It

A svéd lányduó ugyan egy héttel korábban a Volton lépett fel rengeteg ember előtt, de a Soundos szettekből sem maradhat ki a kétéves slágerük. A generációs YOLO-himnusz minden apró fröccsöző, sörbár vagy gumicsizma-kölcsönző kötelező száma, de még a Nagyszínpadon is akad olyan DJ, aki szerint semmi gond a rádióban is agyonjátszott dal lepörgetésével.

Martin Solveig - Hello

A norvég nevű francia producer száma még a svéd lányoknál is régibb, ettől függetlenül a Hello máig kitörölhetetlen a Sound playlistjeiből, a pénteki napon mellett még Dimitri Vegas & Like Mike és David Guetta is felrakta, ha nem hallottuk volna már egyébként is elégszer.

Kid Cudi - Pursuit of Happines (Steve Aoki Remix)

Akinek tényleg fogalma sincs arról, hogy mit szeretnek a kölykök ebben az egészben, annak tökéletes illusztráció Kid Cudi dalának Steve Aoki-remixe, ami mellesleg a Project X c. tinifilm soundtrackje is volt. A pumpáló veretés olyannyira megegyezik a Sound szellemével, hogy ilyenkor egymást tapossák az asztalokon táncoló, este is napszemüvegben verető, mellbimbót villantó atlétában feszítő ifjak.

Calvin Harris - Summer

Ugyan Skóciában a nyár megközelítőleg sem olyan kellemes, mint a Kárpát-medencében, de a skót Calvin Harris még így is képes volt megalkotni az abszolút slágert a témában. Van benne minden, amitől kitágul a pupilla, égbe emelkedik a kéz és megdobban a szív: anthem house-os szintik, édeskés ének, majd a kötelező drop, ami nélkül a nem nyár a nyár a Balaton-parton.

Avicii - Wake Me Up

Az ifjú svéd mester nélkül kell idén egy helyben totyogni a tömegnek, de a kollégiái tesznek arról, hogy senki se maradjon countryzenés house nélkül. A Wake Me Up valóban egy amolyan ébresztőzene, amitől a VIP fekete kanapéin magán kívül fetrengő vállati vezetők is talpra szökkennek, és már csettintenek is a nem létező garçonnak, hogy hozzák ki a következő kör Aperolt.

Zedd - Stay the Night

A keresztény punkrock énekesnővel közösen készített Stay the Night a Sound éjszajai himnusza. Hiába szakad az eső, süllyed mindenki térdig a dagonyában, ha ez a szám egyszer csak berobban a hangszórókba, mindenki legalább még egy órát maradni akar Az Álmok Tengerpartján.

Major Lazer - Watch Out For This

Ha már szombaton fellép Diplo a Soundon, akkor mindenképp kötelező nyomatni az elementáris seggrázás non plus ultráját. A retkes időbe egy kis jamaikai életérzést csöppentő megasláger tökéletesen alkalmas arra, hogy Széles Gábor kikapcsolja a gravitációt, amitől egyszerre kezd el pattogni minden fenék a Nagyszínpadtól a taxis drosztig.

Red Hot Chili Peppers

Egészen megdöbbentő, de amíg tavaly mindenhol Nirvana-remixekkel alázták meg Kurt Cobain emlékét, addig erre az évre a Red Hot Chili Peppers lett a sláger. Martin Solveig például elkövette minden idők legrosszabb Californication-feldolgozását, utána pedig Dimitri Vegas rombolt bele az egyébként sem túl felemelő Hey Oh c. dalba. De hallottam már By The Wayt, Under the Bridge-et, Otherside-ot és Scar Tissue-t is átdolgozva, veretős basszussal és ordenáré dobokkal.