Ismét lesz Hegyalja Fesztivál

2014.11.28. 14:18
Az Index fesztiválblogja

Az információt elsőként a Hegyalja.info tette közzé, mi azért felhívtuk Bukovinszky Bélát, a fesztivált 2000 óta szervező cég, a Delta Fest ügyvezetőjét, hogy mit kell tudni az egy év után feléledő rendezvényről, ami Kelet-Magyarország legnagyobb ilyen rendezvénye volt addig, míg létezett (tavaly ezt a titulust a debreceni Campus Fesztivál birtokolhatta). A fesztivál tavaly azért maradt el, mert sem állami, sem helyi támogatást nem kaptak hozzá olyan mértékben, hogy a 2013 karácsonya körül még ingyenesnek meghirdetett bulit meg lehetett volna rendezni. 

A tavalyi kihagyás több százmilliós bevételkiesést jelentett a környéknek, mondta Bukovinszky az Indexnek: „Iparűzési adó, idegenforgalmi adó, áfa stb., mindenki megérezte a hiányunkat, az üzletek forgalma, a szálláshelyek kihasználtsága visszaesett, nem ragozom.” A rakamazi kempingben rendezett fesztivált jövőre egy átalakított szervezőgárda hozza majd tető alá, Bukovinszky szerint az új arcok „fiatalok, értenek ahhoz, amit csinálnak, korábban hazai és nemzetközi fesztiválok háttérembereiként dolgoztak, és nagyon lelkesek”. Neveket egyelőre nem árult el, mint ahogy arról sem beszélt, milyen fellépőkkel tárgyalnak. „Babonából ilyenkor nem beszél az ember, csak ha biztos a dolog. Az nyilvánvaló, hogy amit én személy szerint szeretnék, azaz egy olyan rockfesztivált, amilyen a Hegyalja régen volt, ma már értelmetlen megrendezni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lesz rockzene, de a Morörhead–Slayer–Mastodon-vonal sajnos kiesik a a műsorból.”

A 2015-ös fesztivált szokás szerint július 3. hetében rendezik majd meg, azaz várhatóan július 15–19. között. A döntés, mármint hogy egyáltalán lesz ilyen rendezvény a környéken, csütörtökön, a tokaji önkormányzat ülésén született meg, írja a Hegyalja.info. Posta György polgármester szerint a szervezők már felvették a kapcsolatot Rakamazzal, hiszen hivatalosan a szabolcsi városhoz tartozik a fesztiválnak otthont adó terület. Ezt egyébként az Indexnek Bukovinszky Béla is megerősítette: „Kicserélődött a két város képviselő testülete, új vezetőkkel kellett tárgyalnunk, és azt hiszem sikerrel. Jó ez a buli mindenkinek, érthető, hogy a tavalyi kihagyást látva ők is örülnek annak, hogy ismét belevágunk.”