Hegyalja? Királyság!

2014.12.19. 16:34
Az Index fesztiválblogja

Borsodi Kingdom of Hegyalja, azaz Hegyaljai Borsodi királyság nevet kapta az egykori Hegyalja fesztivál, amit egy év kiahagyás után  2015. július 16 és 19 között rendeznek meg a megszokott helyszínen, a Tisza-híd lábánál, a rakamazi kempingben. A 15 éve létező rendezvény kőmetál fesztiválból lett szépen lassan, majd egyre gyorsabban egy pontosan ugyanolyan tömegrendezvény, mint a Volt vagy a Sziget, egyre kevesebb metálzenekar lépett fel, és a közönség is átalakult, bár a legtöbb tarajos punkot és true metálos arcot még mindig itt lehet látni.

A hivatalos sajtóközleményben szervezői vérfissítésről írnak, de megnyugtatnak mindenkit, hogy az esemény névadó főtámogatója továbbra is a Borsodi Sörgyár lesz, és az előkészüketek már javában folynak. Ami a nevet illeti, mert azért nem mehetünk el szó nélkül mellette, a szervező cégtől ered, amit Kingdom Production Kft.-nek hívnak. A királyság szervezői már megegyeztek a helyszínt biztosító rakamazi önkormányzattal, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Tokaj város önkormányzatával - hogy miről, azt egyelőre nem tudjuk.

Kovács Péter, a Kingdom Production Kft. operatív igazgatója azt írja, hogy az elmúlt évek során a magyarországi és külföldi fesztiválokon szerzett tapasztalatainkra és kapcsolatainkra építve szeretnénk egy nemzetközi szinten is elismert rendezvényt létrehozni. Fontosnak tartjuk, hogy a korábbi Hegyalja Fesztivált szerető közönség továbbra is megtalálja szórakozását, de a zenei kínálat bővítésével új látogatókat is igyekszünk idevonzani. Határozott elképzeléseink vannak, és hosszú távon gondolkodunk. A Borsodi Kingdom of Hegyalja életérzést, amit közvetíteni szeretnénk, egy új, összetéveszthetetlen arculat és markáns tematikus üzenetek jellemzik majd. A várható programokról és a fellépőkről hamarosan tájékoztatást adunk.

Ebből a zenei kínálat bővítése kitátel a legfontosabb, már ha a grindcore-thrash-glam metal vonalon indulnak el, de persze csak hülyéskedönk, jön majd a Paramore meg Parov Stellar, ha szerencsénk van, a Tarantinos is.