MSZP-s igennel kampányolnak Miskolcon

2008.03.04. 19:40
A választókat megtévesztő plakátok jelentek meg Miskolcon a népszavazáshoz kötődően, az MSZP a választási bizottsághoz fordul, mondta Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
Tompa Sándor leleplezi a másik oldalra átállt plakátját (MTI)

Miskolc diósgyőri városrészében tucatnyi olyan, farost lemezre kasírozott plakát került az utcákra, amely még a 2006-as országgyűlési választásra készült, s amely annak idején az "igen"-re épült, mondta a képviselő a saját magát ábrázoló plakát előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tompa Sándor emlékeztetett arra, hogy a 2006-os választási kampányban jó néhány plakátjukat megrongáltak, sok eltűnt, ezért bejelentést tettek a rendőrséghez és a választási bizottsághoz. Hozzátette: a hatósági eljárás akkor nem járt eredménnyel.

"Most viszont előkerültek a 2006-os nagy méretű plakátjaink, amelyek portrémmal azt hirdetik nagy betűkkel, hogy IGEN, mintegy tudatosítva a választókkal, hogy Tompa Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő a népszavazáson az igenek mellett van" - fogalmazott a képviselő.

"Igen, mi igent mondunk a kormányprogramra, az egészségügyi reformra" - tette hozzá, ugyanakkor nemet mondanak a népszavazásra feltett három kérdésre.

Tompa közölte, úgy tűnik, a Fidesznek nincs pénze kampányolni, "bespájzolták a 2006-os plakátjainkat", és ezt kívánják felhasználni arra, hogy félrevezessék a választókat, mintha a szocialista képviselők az igen mellett lennének.

Az MSZP választási félrevezetésnek, megtévesztésnek ítéli meg ezen plakátok kihelyezését, és a választási bizottsághoz fordul. A szocialista párt aktivistái már leszedték a szóban forgó plakátokat.