Motoros dokumentátorokat is bevet a Fidesz

2006.03.28. 11:52
Hûtõmágnest és reklámtollat ajándékoznak a Fidesz mozgósító csapatai "sajátjaiknak" az elsõ látogatáson. A választás elõtti utolsó héten, keddtõl csütörtökig a párt megbízottainak a mozgósítási terv szerint legalább két alkalommal kell személyesen találkozni a listán szereplõ szimpatizánsokkal. Az utolsó napokban munkába állnak a gyorsreagálású dokumentáló egységek is, amelyek motorral vagy autóval igyekeznek majd a bejelentések nyomán videóra rögzíteni az ellenfél hibáit vagy a fideszeseket ért atrocitásokat.

A Fidesz kampánystábjában használt becslés szerint a párt elkötelezett szavazóinak 70 százaléka minden noszogatás nélkül is részt vesz a választásokon, a mozgósítással a 30 százalékos távolmaradási szintet kell minimálisra csökkenteni. A párt mozgósító emberei az április 9-i elsõ forduló elõtti héten a különbözõ forrásokból készült, köztük a Magyar Nemzet elõfizetõi lista alapján kétszer keresik fel "sajátjaikat", hogy emlékeztessék a voksolással kapcsolatos felelõsségükre.

Belsõ indíttatás

Az Index információi szerint az ellenzéki párt megbízottai az elsõ látogatáskor ajándékot is adnak a listák alapján felkeresett szavazóknak. Minden Fidesz-szimpatizáns pártemblémás hûtómágnest és golyóstollat kap majd. A második körben, ami a tervek szerint már nem jelent feltétlenül személyes kontaktust, fideszes kilincsakasztót hagynak a lakás ajtaján a mozgósítók, amivel ismét felhívják a figyelmet a választás közelgõ napjára. Ezeken túl létezik egy hivatalosan nem koordinált harmadik kör is. Az aktivisták szombaton és vasárnap "belsõ indíttatásból" felkereshetik a "hasonló gondolkodású ismerõsöket", hogy megkérjék õket: a kerti munkák, kirándulások helyett vagy mellett szakítsanak idõt a szavazásra.

Napi 2500 forint

Az egyéni választókerületeket a párt kisebb körzetekre osztotta. Az egyenként 4-5 ezer választókörzetekben a mozgósítási terv szerint 10-15 aktivista dolgozna, de az emberhiány miatt az aktivisták várhatóan több körzetben is tevékenykednek majd. A mozgósítási projekt állásáról a helyi kampányfõnök hivatott folyamatosan jelentést adni a Kubatov Gábor által vezetett központi stábnak. A körzetekre jutó támogatói listákat szintén a Polgárok Házában mûködõ központban állítják össze meghatározott menetrend szerint, minden háztömbre kiterjedõen. Az aktivisták juttatása naponta 2500 forint lesz, azaz a négy nap alatt összesen 10 ezer forintot kereshetnek. Az élelmiszerrõl és a narancssárga egyenkabátról is a párt gondoskodik.

Azonnal a helyszínen lesznek

A választások elõtti utolsó héten munkába állnak a Fidesz motorizált dokumentáló egységei is, amelyeknek az lesz a feladatuk, hogy hívásra a lehetõ leggyorsabban kiérjenek olyan helyszínekre, ahol az ellenfelekre terhelõ események történnek, vagy ahol atrocitások érik a párt aktivistáit. A motorral, autóval közlekedõ egységek a késõbbi bizonyíthatóság érdekében videóra rögzítik a történéseket.

Mobilt mindenhova

Az alternatív szavazatszámláló hálózat mûködtetése érdekében a Fidesz mobiltelefonnal rendelkezõ szavazóköri megbízottakat keresett. Azok a szavazóköri biztosok, akiknek nincs sajátjuk, a választás idejére a párttól kapnak mobilt. Úgy tudjuk, a vitás kérdések eldöntése és a hibák kivédése érdekében álladó jogászi telefonos ügyeletet is indít a párt az aktivisták számára. A telefonos rendszer egy része automatizált, tesztelése a napokban megkezdõdött.