Gyurcsány: Alaptalan Göncz Kinga lecserélésének a híre

2007.06.12. 13:24
Több miniszter közeli távozását is felvetette a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap kedden. Azt Gyurcsány is elismerte, hogy lehet változás a kabinet összetételében, de azt mondta, Göncz Kinga távozásának a híre légből kapott, alaptalan.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök légből kapott, alaptalan információnak nevezte a külügyminiszter-váltásról felröppent híreket. A miniszterelnök kedden azután nyilatkozott, hogy Koppenhágában megbeszélést folytatott Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnökkel.

A Magyar Nemzet című napilap magukat megnevezni nem kívánó forrásokra hivatkozva azt írta keddi számában, hogy Dobolyi Alexandra szocialista európai parlamenti képviselő váltja Göncz Kingát a külügyminiszteri poszton. Ezt az Indexnek kormányzati források nem erősítették meg.

A Magyar Hírlap három pozíciót nevez meg, a parlament MSZP-frakciójánk több képviselője is nyilatkozott név nélkül a lapnak arról, hogy az egészségügyben, a közigazgatásban és az önkormányzatoknál összeomlás közeli a helyzet. A hírlap úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hetekben három új jelöltet már meg is keresett a kormányfő.

Nem hivatalos forrásaink azt állítják, nincs napirenden a kormány átalakítása. Gyurcsány Ferenc az MTV Az Este című műsorában hétfőn azt mondta, előbb utóbb biztosan lesz lesz kormányátalakítás. "Még, ha holnap lenne, de most megmondom magának, hogy holnap nem lesz, de, ha holnap lenne, most akkor is azt kellene mondanom magának, hogy nincsen napirenden. Mert személyi kérdéseket minden munkahelyen, minden szerkesztőségben csak úgy lehet csinálni, hogy az ember megérleli a döntést, szűk körben konzultál és akkor megvan, és akkor gyorsan megcsinálja. Nem beszélgethetek én erről nyilvánosan, bármi is van a fejemben" - mondta hétfőn a kormányfő.