Horn: legfeljebb előbb jön a Fidesz

2008.09.11. 07:06
Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon az MSZP-re, vágta oda a pártelnök politikáját bíráló szabad demokratáknak Horn Gábor, írja a Népszava. A szabad demokrata ügyvivő szerint nagyjából mindegy, hogy a Fidesz előbb jön vagy később, mindenesetre úgy gondolja, hogy egy előrehozott választáson az SZDSZ megugraná a parlamenti küszöböt.

Mindegy, hogy rendes választás lesz-e 2010-ben, vagy előre hozott jövőre, legfeljebb 7-8 hónappal előbb jön a Fidesz, mondta Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő egy rendezvényen, ahol többen is bírálták Fodor Gábort és az SZDSZ vezetésének politikáját.

A kritikusok a Népszava szerint amiatt aggódtak, hogy az SZDSZ túlzottan mereven utasítja el a Megegyezés című programot, és semmibe veszi Gyurcsány Ferenc tárgyalási készségét. Szerintük ez oda vezethet, hogy elveszítik a még meglévő kevés szavazójuk támogatását is.

"Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon nyugodtan az MSZP-re", reagált a bírálatokra Horn Gábor. A Népszava úgy tudja, hogy az ügyvivő megerősítette, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, inkább jöjjön az előre hozott választás, mert a jelenlegi lehetetlen helyzetnél még az is jobb.

Horn mindenestre úgy kalkulál, hogy jövőre úgyis el kellene érnie az SZDSZ-nek 5 százalékot az európai parlamenti választáson, ezt az eredményt pedig esetleg egybeeső előrehozott országgyűlési voksoláson is lehetne hozni.