Időközi választással akarják megbuktatni Kellert

2007.10.24. 10:37
A képviselőtestület feloszlatását kezdeményezte szerdán reggel a törökbálinti önkormányzat tíz tagja. Ha csütörtökön megszavazzák a sürgősségi indítványt, Keller László polgármesternek is új választáson kell megméretnie magát.

Az Index információi szerint már csütörtökön feloszlathatja magát a törökbálinti képviselőtestület.

A tizennyolc tagú önkormányzat minősített többsége, tíz képviselő aláírta azt a sürgősségi indítványt, amely a testület feloszlatását javasolja. A 2006-os önkormányzati választáson az MSZP-s jelölt, Keller László szerezte meg a polgármesteri posztot, az önkormányzatban azonban az ellenzék került többségbe. A Fidesz-KDNP 8 tagú frakciójával szemben az MSZP a Civil Fórum Egyesülettel együtt 4 képviselőt tud szembe állítani. A jelenlegi felállás megszüntetését a 8 fideszes mellett 2 Szent Flórián Törökbálintért Egyesület delegált is támogatta. Az indoklás szerint a testület az elmúlt egy évben nem tudott hatékonyan működni.

Keller László az Index megkeresésére nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy milyen menetrend szerint vezényli le az önfeloszlatásról szóló indítványt. A polgármester csak annyit mondott, hogy a testület kellő időben napirendre tűzi majd.