Vezet a Fidesz és az ELTE

2005.11.26. 09:36
Ha most lennének a választások, akkor az MSZP-n és a Fideszen kívül egyik párt sem jutna a Parlamentbe, derül ki a Népszabadságban közölt Szonda Ipsos-felmérésből. ELTE, műszaki egyetem, Károli. Ez a felsőoktatási intézmények rangsora egy kiadvány szerint.
Megállt az MSZP hónapok óta tartó előretörése, legalábbis a Szonda Ipsos Népszabadságban közölt felmérése szerint. A biztos pártválasztók között a Fidesz 49, a szocialista párt 41 százalékon áll. A közvélemény-kutatás szerint más párt nem jutna be a parlamentbe, ha most lennének a választások. Az ötszázalékos küszöb átlépésére az SZDSZ-nek lenne a legnagyobb esélye.
A Népszabadság cikke>>>
A Szonda Ipsos honlapja>>>

Vezet az ELTE

AZ ELTE vezeti az egyetemek és főiskolák listáját a Népszabadság által most elkészített rangsor szerint. Az összeállításban a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szerepel, a harmadik helyre a Károli Gáspár Református Egyetem futott be. A lista összeállításakor a szükséges pontszámot és túljelentkezést vették figyelembe, ennek alapján rangsorolták a szakokat.
A lista>>>

Poloska a parlamentben

A Magyar Hírlap minden gond nélkül a Parlamentbe csempészett egy lehallgató berendezést és azt elhelyezte a költségvetési bizottság, egyébként nyilvános ülésén. A lap ezzel nem sértett törvényt, de ha a poloskát egy zárt bizottsági ülésre csempészték volna be, akkor, lebukás esetén, azonnal őrizetbe vehették volna a lehallgatót.
A Magyar Hírlap cikke>>>