Fegyelmit indítanak a rendőrségi mentős ellen

2008.07.10. 17:14
Fegyelmi eljárást indítanak az ellen a mentős ellen, aki nem, illetve késlekedve látott el a július 5-i melegfelvonuláson két sérültet.

Nem látott el egy könnygáztól rosszul lett cukorbeteg asszonyt egy mentőkocsi személyzete a szombati melegfelvonuláson. A kocsi nem az Országos Mentőszolgálat kötelékébe tartozott, hanem a rendőrség saját mentőautója volt.

A Háttér Társaság a Melegekért honlapján olvasható beszámoló szerzője ezt írta: "Az én kérdésemre, hogy mit csináljunk, a mentősnő egyre durvábban, megvetően kiabált, nem is emlékszem pontosan mit. Az egyetlen érthető állítása az volt, hogy Mi azért vagyunk itt, hogy a rendőrséget szolgáljuk, az ilyen embereket nem!".

Budapest rendőrfőkapitánya utasítására tényfeltáró vizsgálat indult annak megállapítására, hibázott-e a rendőrségi mentőautó személyzete akkor, amikor nem látott el egy idős nőt, aki a segítségüket kérte, illetve egy másik esetben, amikor egy ellátásra jelentkező hölgyet elláttak ugyan, de némi késedelemmel, olvasható az Országos rendőr-főkapitányság honlapján.

A BRFK vizsgálata szerint a mentő személyzete orvos szakmailag nem járt el helyesen, ezért az esettel kapcsolatban fegyelmi eljárás indult.