Sólyom már nem a legnépszerűbb

2006.12.04. 07:35
Rendkívül rossz a magyar politikusok megítélése, a népszerűségi versenyt Szili Katalin 53 pontos támogatottsággal vezeti. Kiss Pétert az ország lakosságának alig több, mint a fele ismeri.

A második helyre szorult vissza a politikusok népszerűségi versenyében Sólyom László. A Szonda Ipsos legfrissebb, a Népszabadságban megjelent felmérése szerint Sólyom megítélése épphogy pozitív, a százpontos skálán 51 ponton áll.

A felmérésben Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke végzett az élen 53 ponttal. A harmadik helyen Dávid Ibolya áll 50 ponttal, a többi magyar politikus megítélése inkább negatív.

Ez is mutatja, hogy a politikusok tekintélye továbbra is alacsony. Kuncze Gábor például 45 pontos népszerűséggel az ötödik tud lenni. Orbán Viktor 43 pontos támogatottságot élvez, Gyurcsány Ferenc 37 ponton áll.

A Szonda mérésében Csurka István áll az utolsó helyen, bár a parlamenten kívüli MIÉP elnöke aligha számít politikai tényezőnek. A felmérésből kiderül, hogy Gráf József agrárminisztert a megkérdezettek alig 43 százaléka ismerte fel, de alig jobbak a Medgyessy Péter megbuktatásakor még a miniszterelnökségre is esélyesnek tartott Kiss Péter ismertségi adatai. A szocialista politikust a megkérdezettek 55 százaléka tudta azonosítani.