Megússzák a tilosban dohányzó képviselők

2008.02.25. 19:34
Hiába készült filmfelvétel is a Parlament folyosóján dohányzó képviselőkről, nem kapnak büntetést Szili Katalintól. A dohányzókra még Horváth Ágnes egészségügyi miniszter sem szólt rá, pedig ő minden munkahelyen betiltaná a dohányzást.

Büntetés nélkül megússzák azok a parlamenti képviselők, akiket a múlt hétfőn kapott dohányzáson a Parlament folyosóján az RTL Klub stábja. Bár a képviselőkről felvételt is készítettek, az ügyben illetékes házelnök, Szili Katalin nem kívánt beszélni a témában.

A filmen Katona Béla szocialista képviselő is látható, ő az RTL Klub Híradójának szimplán letagadta, hogy tilosban dohányzott volna.

A Fidesz frakcióigazgatója szerint ők jobb helyzetben vannak, mert a Fidesz folyosón van a kijelölt dohányzóhely. Ugyanakkor Répássy Róbert is látott már tilosban füstölő jobboldali képviselőket. Nem gondolom, hogy képviselőtársaimat a törvényre hivatkozva kellene meggyőznöm arról, hogy ne dohányozzanak a tilosban, inkább azt szoktam mondani, hogy engem zavar, mondta.

Még Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is odament a tilosban dohányzó képviselőkhöz, de nem szólt rájuk. Pedig éppen az egészségügyi tárca akarja kitiltani a cigarettát a zárt helyekről, így a munkahelyekről is.