Elõzetes letartóztatásban a 18 éves fiú agyonverõje

2008.01.13. 11:52
A 17 éves támadó egy utcai verekedésben ölte meg a nála egy évvel idõsebb fiút.

Elõzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalembert, aki egy utcai verekedésben bántalmazta azt a 18 éves fiút, aki a verekedés után életét vesztette - közölte a Fõvárosi Bíróság sajtótitkársága.

A közlés szerint a fiatalkorú, 17 éves fiatalembert azért helyezték 30 napra elõzetes letartóztatásba, mert fennáll a veszélye annak, hogy megszökik, elrejtõzik, illetve befolyásolja a tanúkat, vagy megnehezíti az eljárást. Az elõzetes letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a fiatalembernek.

A bíróság elõzetes letartóztatást elrendelõ végzése ellen a gyanúsított, védõje és törvényes képviselõje is fellebbezett, ezért a végzés nem jogerõs.

A 17 éves fiatalembert halált okozó súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A verekedés még csütörtökön történt. A 18 éves szakközépiskolás fiú csütörtökön azzal ment haza, hogy a VIII. kerületi oktatási intézmény közelében bántalmazták õt, ezt követõen lett rosszul. A szülõk rögtön kihívták a mentõket, de mire beértek a kórházba, a fiú elhunyt. Az orvos szakértõ megállapítása szerint a halált bántalmazásból eredõ koponyaalapi törés okozta.

A nyomozók kevesebb mint 24 óra leforgása alatt megállapították a 17 éves elkövetõ személyazonosságát, aki pénteken maga jelentkezett a rendõrségen. A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során beismerte a bûncselekmény elkövetését. Lapinformációk szerint a támadó küzdõsportokban járatos.