Szándékosan fertőzte meg barátnőit egy HIV fertőzött

2007.10.10. 18:43
A rendőrség titokban nyomozott az ellen a férfi ellen, akit azzal vádolnak, hogy szándékosan terjesztette a HIV-vírust. Az ügyészség vádat emelt férfit maradandó egészségromlást okozó súlyos testi sértés miatt.

Az ügyészség szerint szándékosan fertőzte meg két barátnőjét egy HIV fertőzött fővárosi férfi még évekkel ezelőtt. Az ügyet hamarosan tárgyalják a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A XI. kerületi rendőrség titokban nyomozott a férfi ügyében.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfit maradandó egészségromlást okozó súlyos testi sértéssel vádolják.

A Független Hírügynökség információi szerint a 31 éves budapesti fiatalember körülbelül 2000 óta tudta magáról, hogy HIV fertőzött. Ennek ellenére 2002-ben és 2003-ban többször is úgy létesített szexuális kapcsolatot két nővel, hogy nem védekezett, és nem is figyelmeztette a partnereit. Mindkét nő megfertőződött a vírussal.

A titokban lefolytatott nyomozás után már az első tárgyalási napot is kitűzték a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Hogy pontosan mikor, arról csütörtökre ígért tájékoztatást a Fővárosi Bíróság. A Független Hírügynökség úgy tudja, a XI. kerületi rendőrkapitányságon 2006 júniusában kezdtek elnyomozni a HIV-fertőzések ügyében és 2007 májusban zárták le vádemelési javaslattal az ügyet.