Méreg került a csapvízbe Kínában

A kínai hatóságok felszólították az ország középső részén található Hunan tartomány egyik megyéjének lakosait, hogy ne igyanak csapvizet és ne merjenek vizet a folyókból, mert vegyi anyag került a környék vizeibe. Az AFP úgy tudja, hogy a mérgezett víztől már több százan megbetegedtek, egy ember pedig meghalt.

Felszólítottak pénteken a hatóságok mindenkit Közép-Kína Hunan tartományának egyik megyéjében, hogy ne igyanak csapvizet, és ne merjenek vizet a folyóból, mert nagy mennyiségű vegyi anyag került a vizekbe. Lajtoskocsikkal szállítanak tiszta vizet a környékre.

Az AFP francia hírügynökség egy megyei kormánytisztviselőtől úgy tudja, hogy az egyik vegyi üzemben csőtörés történt, és emiatt került nagy mennyiségű mérgező anyag a talajba valamint a helyi vízvezetékrendszerbe.

A helyi kórház egyik orvosa telefonon azt közölte az AFP-vel, hogy egy ember már meghalt és rengetegen megbetegedtek. Meg nem erősített hírek szerint több százan ittak már a mérgezett vízből. A helyi hatóságok ugyanakkor tagadják, hogy lenne halott, szerintük néhány tucat ember beteg, és 26-an súlyos állapotban vannak.