Halálra gázolt egy tolató kukásautó egy 16 éves fiút Budapesten

2008.09.23. 13:45
A 16 éves fiú azonnal életét vesztette a reggeli balesetben, egy szemetesautó tolatott rá véletlenül. Az érintett dolgozókat felfüggesztették, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Halálra gázolt egy 16 éves fiút egy tolató kukásautó kedd reggel a fővárosban. A baleset reggel 8 óra környékén történt a XV. kerületi Páskomliget utcában. Az eset körülményeinek tisztázását a rendőrség szakértők bevonásával megkezdte. Mivel a vizsgálat most folyik az ügyben, így a BRFK sajtóügyeletén még nem akartak nyilatkozni a nyomozás jelenlegi állásáról.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője Horti Zsófia elmondta, hogy az érintett utcában sajnálatosan csak úgy tudják a kukásautók a szemetet elszállítani, ha felhajtanak a járdára. Kérdésünkre, hogy történt-e már baleset emiatt a környéken, a szóvivő azt válaszolta, hogy sem itt, sem máshol ilyen súlyos balesetre nem volt példa az elmúlt tíz évben.

A 16 éves fiú egy bokor mögül lépett a kukásautó mögé, a baleset miatt azonnal életét vesztette. Egy kukásautó súlya elérheti a 16 tonnát is, így a fiú életének megmentésére szinte semmi esély nem volt. A dolgozókat azonnal hatállyal felfüggesztették, a vezető jogosítványát elvették.

Az FKF Zrt. a továbbiakban vizsgálatot indít, hogy még biztonságosabbá tudják tenni a szemétszállítást.

A szóvivő elmondta, a szemeteskocsikba hangjelzés van beépítve, és ez például tolatáskor jól hallható figyelmeztető hangot ad ki. Az áldozat fülében azonban fülhallgató volt, valószínűleg a 16 éves fiú ezért nem hallotta a jelzőhangot.

A Fővárosi Közterület fenntartó mindenben segíteni fogja a rendőrség munkáját, és a szerencsétlenül járt fiú családját is fel fogják keresni, mondta el a szóvivő. Azt, hogy ki hibázott, a rendőrségi vizsgálat fogja kimutatni. Sajnos nagyon sok olyan hely van a fővárosban, ahol csak különböző manőverek árán tudják a szemet elszállítani a kukásautók, tette még hozzá a szóvivő.