Bíróság előtt akarják megfosztani a nevétől Hópihét

2008.02.22. 11:43
Pénteken kezdődik A nürnbergi tartományi bíróságon meg az úgynevezett Flocke-per. A karácsony előtt a délnémet város állatkertjében született jegesmedve, Hópihe (Flocke) nevét már korábban levédette egy édességipari cég, így most a jogi szakembereknek kell eldönteniük, hogy újra kell-e "keresztelni" a fehér bocsot.

Valóságos jogi lavinát indított el a nürnbergi állatkert 10 hetes jegesmedvebocsa. Ugyanis a Hópihe (Flocke) névre hallgató macit egy édességipari cég hívta perbe, igaz nem önszántából. Nürnberg városa az év elején kezdeményezte, hogy az említett édességvállalkozás ne használhassa cukorka-márkanévként a "Flocke" kifejezést.

Csakhogy a vállalat a nürnbergi Kereskedelmi Kamarához fordult panasszal, jelezve: ők már régebben levédették (a szabadalmi hivatalban) a "Hópihe" termék elnevezést. Pénteken mindenesetre a nürnbergi tartományi bíróságon meg kezdődik meg a "Flocke-per", melynek kimenetele egyelőre kétséges. A német állatbarátok (akiknek tábora több tíz milliós) azt ígérik: a bájos, hófehér bocs nevének elvétele esetén bojkottálhatják az édességipari céget, a jövőben nem vásárolva termékeiket.

Nürnbergben egyébként pénteken jelezték, hogy Hópihe jól fejlődik: továbbra is napi 24 órás felügyelet alatt tartják. Más lesz a helyzet áprilistól, amikor a park publikumának a szabadban is bemutatkozik a délnémet állatkert aranyos kedvence.