Gyújtogatás a Rudas fürdőnél

2007.04.03. 06:10
Életveszélyes sérüléseket szenvedett a Rudas fürdő kerthelyiségének biztonsági őre. A fürdőnél hajnalban tűz ütött ki, a helyszínen talált benzinkanna arra utal, gyújtogatás történt.

Benzines kannát találtak a tűzoltók a Rudas fürdőnél, ahol kedden hajnali fél háromkor ütött ki tűz. A fürdő melletti kerthelyiség leégett, az éjjeli őrt válságos állapotban szállították kórházba.


A tűzoltók a hetes busz megállójának közelében találtak egy benzines kannát és egy meg nem gyújtott fáklyát. A szemtanúk a tűz keletkezésekor két férfit láttak elmenekülni a helyszínről.

A kerthelyiség éjjeli őrét három német turista mentette ki a lángok közül, még a tűzoltók megérkezése előtt. A kimentett férfit válságos állapotban szállították kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint testfelületének 90 százaléka égett meg.

A Rudas fürdő északi oldalában lévő, teljesen fából épített, 200 négyzetméteres vendéglátóhelyen felcsapó emeletnyi lángokat hat vízsugárral fékezték meg a tűzoltók. A Rudas fürdő épületére nem terjedtek át a lángok, de a forróság miatt az épületet vízsugarakkal hűteni kellett.

A tűz keletkezésének pontos okát még vizsgálják a szakértők.