Négyen szörnyethaltak egy vasúti balesetben

2008.09.06. 12:43
Koreaiak utaztak abban a szlovák rendszámú autóban, amelyik a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. Négy utas azonnal meghalt, az ötödik utas életéért küzdenek az orvosok.

A piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott egy autó a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőnél. Az autó öt utasa közül négyen azonnal szörnyethaltak, az ötödik, életveszélyes sérüléseket szenvedett személy életéért küzdenek a mentősök. Őt mentőhelikopterrel szállítják kórházba.

Fotó: MTI

A GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a szerelvény 40 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, s az átjáró közelében hangjelzést is adott. A személyautó fékezés nélkül hajtott a sínekre és a mozdony oldalába csapódott. A Független Hírügynökség információi szerint egy szlovák rendszámú autó szenvedett balesetet.

A Kisalfold.hu úgy tudja, a Röjtökmuzsaj felől érkező Volkswagen a Lövő belterületén lévő vasúti átjáróba érve a Szombathelyről Sopronba tartó vonat elé hajtott. A helyszínről kapott hírek szerint a vasúti átjárónál működött, és piros jelzést adott a jelzőlámpa, de a sofőr vélhetően nem vette észre. A szerelvény mintegy 700 méteren át tolta maga előtt az autót.

A Függetleh Hírügynökség azt írja, szlovákiai tartózkodási engedéllyel rendelkező koreaiak az áldozatok. A helyszínelés még tart, a 84-es főutat egy órára teljes szélességében lezárták, mostanra itt már újraindult a forgalom.

A helyszíni vizsgálat alatt azonban a sopron-szombathelyi vasútvonalon áll a forgalom. Vonatok helyett most buszok közlekednek Sopron és Szombathely között, előreláthatólag délután négy óráig.